BODY CARE

6 krema za tijelo koje će vam spasiti kožu ove jeseni

Čim padnu temperature, trebamo pomoć - ovo su proizvodi koje preporučujemo.

Nekim ljudima prirodno nedostaje lipida i tvari koje vežu vlagu za kožu. Suha koža može biti genetski problem. Često postoje i drugi uzroci suhe kože. Zimi krivimo grijanje, vjetar, nagle promjene temperatura, a osim toga, puno je pokazatelja da dijeta i stres također mogu pogoršati suhoću kože. Kako starimo, koža također postaje suša, jer naš je metabolizam manje učinkovit što smo stariji. Izlučivanje sebuma se smanjuje, stanice proizvode manje rožnatih lipida i smanjuje se sposobnost kože da zadržava vlagu. Koži stoga nakon zimi treba više lipida nego inače, a možemo ih nadoknaditi prehranom, tekućinom, ali i gustim kremama za prvu pomoć.

Svake zime isto: čim padnu temperature, našoj koži treba “dodatna oprema”. Imamo top-6 krema za tijelo koje spašavaju stvari—brzo.

image

Eucerin UreaRepair Plus losion za tijelo s 10% ureje i ceramidima, 400 ml 34,06 €

PR

Eucerin UreaRepair Plus sadrži moćni miks sastojaka - ureju, ceramide, tzv. "prirodne čimbenike zadržavanja vlage (NMF)" koji vežu vlagu i obnavljaju prirodnu zaštitnu barijeru kože kako bi se spriječio daljnji gubitak vlage. Dokazano pruža trenutno olakšanje i intenzivnu, dugotrajnu hidratizaciju te odgađa simptome suhe kože do 48 sati.

image

Nivea Rich Nourishing, 400 ml 7,90 €

PR

Nivea Rich Nourishing legendarno plavo mlijeko za suhu do jako suhu kožu, s formulom koja sadrži Nivein "patentirani serum za intenzivnu hidrataciju", i bademovo ulje i vitamina E, koji štite kožu i pružaju joj intenzivnu hidrataciju, 400 ml 7,90 €

image

L‘Occitane Lait Riche Corps Ultrabogati losion za tijelo, 250 ml 28,80 €

PR

L’Occitane Lait Riche Corps Ultrabogati losion za tijelo, kao što mu ime i govori, bogate je guste teskture, a ipak se brzo upija. Njegova tajna? Sadrži 15% karite maslaca, ali i prirodni med i ulje marelice, brzo se upija i omekšava kožu te pruža sjaj tijekom cijeloga dana.

image

La Roche Posay Lipikar Baume AP+M balzam za jako suhu kožu, 400 ml 26,44 €

PR

Iako na njemu piše "balzam za sprječavanje osjećaja svrbeži i ponovne pojave simptoma kod iznimno suhe kože sklone atopijskom dermatitisu i alergijama", ne bojte, La Roche Posay Lipikar Baume AP+M se može koristiti čak i ako nemate navedene probleme. Jednostavno, ovo je jedna od najboljih krema za tijelo ako imate suhu kožu. Odnedavno postoji i u verziji "Light" laganije teksture.

image

Philip B. Forever Shine Body Creme, 236 ml 95 €

PR

Philip B. Forever Shine Body Creme možda je najluksuznija krema za tijelo koju možete pronaći u Hrvatskoj, osim naravno La Mer Soin De Body Cream (398 €), s jednom od najboljih tekstura ikada. Bogata kombinacijom L-aminokiselina i peptida, ona zateže i njeguje kožu; shea maslac i vitamin E pružaju koncentriranu dozu hidratacije. Najbolje od svega, sadrži formulu s vremenskim otpuštanjem koja pomaže da se osjećate hidratizirano dulje. I naravno, miriše luksuzno.

image

Oskia Renaissance Body Treatment Milk, 150 ml 56,41 €

PR

Oskia Renaissance Body Treatment Milk je luksuzno, ali vrlo lagano, hidratantno i zaglađujuće mlijeko za tijelo prepuno hranjivih sastojaka koji hrane stanice kože, kao što su AHA kiseline i bioaktivnih tvari, a sve to uz divni miris ruže i kamilice.

Linker
05. ožujak 2024 14:46