PRIVATNI ALBUM
Beauty favoriti

Lidija Lešić: ‘Uživam u ritualu biranja mirisa, a često posegnem i za jarkocrvenim ružem‘

Manekenka i dizajnerica dinamičan život u gradu zamijenila je otočnim mirom, a to joj je nametnulo i nova pravila njege.

Manekenka i dizajnerica dinamičan život u gradu zamijenila je otočnim mirom, a to joj je nametnulo i nova pravila njege.

Iako trenutačno živi na jugu, Lidija Lešić i dalje nosi u sebi - ali i na sebi - tradiciju svoje Slavonije. Manekenka koja se iz rodne Županje najprije preselila u Zagreb, a prije tri godine na otok Vis, dizajnira kupaće kostime, torbe i nakit za plažu nadahnute slavonskim ručnim radom. Svi modeli nastali u okrilju njene modne marke My Choice od prirodnog su pamuka i heklaju ih žene - naravno, ručno - upravo u Slavoniji. Svojom novom kolekcijom Verano de oro Lidija iskazuje oduševljenje životom na jadranskom otoku, zbog kojeg je promijenila i neka pravila njege.

SUNCE, MORE I SPF

Otkako sam život u Zagrebu zamijenila mirnom svakodnevicom na otoku Visu, uživam u čistom zraku, jelima od lokalnih namirnica, moru i mnogo sunčanih dana - no mnogo sunca znači da moram više paziti na zaštitu od UV zraka. Nije tajna da sam velika zaljubljenica u kozmetički brend Dermalogica, pa za njegu koristim sve njihove proizvode - od uljnog čistača za lice do hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom 50, koji štiti kožu od nastanka tamnih mrlja. No, ono što sam naučila u 20 godina manekenskog posla je to da nikakva njega ne pomaže ako ne vodite računa o zdravlju: stoga pijem velike količine vode, dovoljno spavam, hranim se zdravo, ne pušim i ne pijem alkohol. Sve to povremeno upotpunim odlascima na tretman HydraFacial.

image

Uljni čistač za lice Dermalogica osnova je moje njege/ Nakon masaže nanosim hidratantno mlijeko za tijelo Biotherm

PRIVATNI ALBUM

JEDNOSTAVAN MAKE-UP

U mojoj torbici za make-up uvijek se moraju naći dobar korektor i olovka za obrve - koja mi je čak važnija od maskare. Kao podlogu za šminku koristim BB kremu, na nju stavljam kremasto rumenilo, a kad trebam matirati ten, najbolji mi je mineralni puder Jane Iredale Pure Pressed Base. Često posegnem za jarkocrvenim ružem, a među omiljenim nijansama su mi Ruby Woo i Lady Danger američkog brenda MAC. Nedavno sam isprobala kozmetiku Frankly Good koju proizvodi pjevačica Franka Batelić i zaljubila se u ruž No make up make up - dugotrajan je, a ne isušuje usne! Lijepo oblikovane obrve, tanka linija tušem za oči, malo maskare i lijepi crveni ruž - to je make-up s kojim se najbolje osjećam.

image

Koristim mineralne pudere Jane Iredale/ Volim parfeme Jo Malone jer ih mogu međusobno kombinirati/ Make-up mi je jednostavan, ali često posegnem za jarkocrvenim ružem

PRIVATNI ALBUM

VJEŽBE SNAGE

Moje tijelo najviše voli dobru masažu - sportsku ili tajlandsku - a koža se preporodi nakon pilinga i njege kvalitetnim mlijekom za tijelo kao što je Biotherm Life Plankton. Sadrži visoku koncentraciju morskog planktona, koji kožu intenzivno hidratizira i pomaže joj da se dubinski obnovi. Nastojim redovito trenirati, a to su vježbe snage prema programu Marija Vojtkiva, no priznajem da mi obveze nerijetko prekinu tu rutinu.

TANKA PLAVA KOSA

Časna riječ - ja sam prirodna plavuša! Bila je jedna kratka faza u kojoj sam bila brineta, ali najbolje se osjećam s dječje plavim pramenovima na mojoj pepeljastoj kosi, o kojoj se niz godina brine ista frizerka. Kad dođem u Zagreb, obavezno odem u Sanjin salon. Za kućnu njegu koristim maske brendova L‘Oréal Professionnel i Kerastase, nastojim uvijek imati suhi šampon i njegujuće ulje, no najvažnija stvar je - Acca Kappa četka koja nježno raščešljava moju tanku kosu i pomaže da se ne zapetljava.

image

Moja kolekcija kupaćih kostima od čistog je pamuka, a rade ih žene u Slavoniji

PRIVATNI ALBUM

MIRISNE KOMBINACIJE

Velika sam zaljubljenica u parfeme, koje volim darivati, ali ne i dobivati na dar - jer najviše uživam u ritualu biranja mirisa. Uvijek imam nekoliko otvorenih bočica, a najčešće su to uniseks parfemi britanskog brenda Jo Malone - jer se mogu međusobno kombinirati. Volim i YSL Libra Intense, Zarko Perfume Pink Molecule te Le Labo Santal 33.

NUTRICIONISTIČKI PLAN

Obožavam kuhati, to me opušta. Pažljivo biram namirnice i osmišljavam tjedne jelovnike, a pritom mi je pomogla nutricionistica koja mi je posložila plan prehrane te ukazala na neke prijašnje pogreške. Osim kvalitetnih namirnica, konzumiram i WelleCo super eliksir kao dodatak prehrani zahvaljujući kojem imam više energije, a koža, kosa i nokti su mi prekrasni. Stresa se rješavam šetnjama uz more, ali i kreativnim radom - dizajniranjem nakita, kupaćih kostima i torba za plažu. Važno je da su mi ruke uvijek zauzete.

Linker
26. travanj 2024 19:15