RAZOTKRIVANJE

Hrvoje Šalković: Privlače me pametne žene s lijepim nogama

Što bi svaki svjetski putnik morao znati? – Da je bolje provesti pet loših dana na putu nego jedan dobar dan u uredu, kao i to da osmijeh otvara sva vrata.

Koliko ste novca potrošili da biste obišli planet u 97 dana? – Pametni ljudi nikada ne govore za koga glasuju, s kim spavaju i koliko novaca troše. Dijete pokazuje pupak, a budala novac.

Što obvezno morate imati u naprtnjači? – Putovnicu, suhe čarape, knjigu Huntera S. Thompsona “Strah i prezir u Las Vegasu” i vodič Lonely Planet.

Koje vam je omiljeno prijevozno sredstvo? – Sva podjednako: slon, rikša, vlak, avion, autobus, helikopter, konj, metro, automobil, brod… Glavno je da se giba prema naprijed.

A koje je bilo najneobičnije? – Automobil golf jedinica, model iz 1982., koji sam lani unajmio pa se vozikao po Mozambiku i Svaziju, s volanom na desnoj strani. To je bilo šašavo.

S kim biste se rado zamijenili na jedan dan? – Sa suprugom Natalie Portman.

Što vam je najveća vrlina? – To što znam dobro sakriti sve svoje mane.

A mana? – Nezasitan sam.

Koliko imate tetovaža i kako ih “koristite” na putovanjima? – Imam četiri tetovaže koje mi ponekad pomažu da izgledam opasno. Recimo, kad putujem vlakom kroz Sibir, zavrnem rukave, izbacim tetovaže i nitko ne ulazi u moj kupe.

Što vam je životni moto? – Nemoj život shvatiti preozbiljno, ionako se nećeš živ izvući iz njega.

Tanja Vučičević

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Hrvoju Šalkoviću potražite u novom broju tjednika Gloria (br. 849).

Linker
29. travanj 2024 11:46