UFC

Zastrašujući Dagestanac upisao je svoju 13. pobjedu: Sharabutdin Magomedov zaustavio je Trocolija

Sharabutdin ”Shara Bullet” Magomedov

 UFC SCREENSHOT
Ovom pobjedom Dagestanac je pokazao da se na njega može ozbiljno računati

Nakon sjajnog otvaranja glavnog dijela večerašnje UFC-ove priredbe u kojem je Volkan Oezdemir nokautirao Johnnyja Walkera u prvoj rundi na red su došli Sharabutdin "Shara Bullet" Magomedov (13-0) i Antonija "Malvada" Trocolija (12-4, 1 NC). Ova borba je po mnogim svjetskim analitičarima obećavala mnogo.

Dagestanac je zadnju borbu odradio u listopadu 2023. godine na UFC-u 294 protiv Brune Silve, a sudci su kao pobjednika jednoglasno proglasili Magomedova. To je i ujedno bio UFC debi ovog borca koji svoju bazu pronalazi u tajlandskom boksu unatoč tome što dolazi iz dagestanske Makhachkale gdje je hrvanje praktički nacionalni sport. Magomedov je prije osam godina imao velikih problema s okom koji su trajali nešto manje od dvije godine, a mnoge operacije su prolongirale razvoj njegove karijere.

"Malvado" je zadnju ulazak u kavez imao u studenom prošle godine kada je na BFS 3 priredbi u Brazilu RNC-om pobijedio Reslleyja Menezesa, a prije toga je 2019. godine imao epizodu u DWCS-u kada je njegova borba s Kennethom Berghom proglašena kao "no contest".

Brazilac je zauzeo sredinu ringa na samom početku dok ga je ruski borac kažnjavao nožnim tehnikama. Nakon toga Trocoli ulazi u klinč i pokušava ući u "underhook" poziciju koja se kasnije transfomira u pokušaj "single leg" tehnike. Nakon toga sudac razdvaja dvojac, a Magomedov koristi priliku te plasira dobar zadnji direkt i "teep" udarce. U zadnjoj minute prve runde Brazilac ponovno forsira pokušaj rušenja koji se našao u "ničijoj zemlji" uz žicu. Rus je koristio vanjsku nogu kao "osigurač" te je tim otežavao samo rušenje.

Početak druge runde opet donosi Brazilca na sredini oktogona dok je Magomedov bio lagan u svom kretanju te je opušteno plasirao nožne udarce, podsjećamo radi se o borcu koji svoju bazu pronalazi u tajlandskom boksu i kickboksu. Rus je također koristio push i front kickove, te je mijenjao gardove dok je Tricoli većinom svoje šanse tražio iz klasičnog stava. Tricoli je opet ušao u pokušaj rušenja te je prisilio Magomedova da se brani uz žicu. Marc Goddard je uradio veliku grešku kada nije oduzeo poene Rusu jer je branio rušenje hvatom uz žicu, a to je prema unificiranim MMA pravilima eksplicitno zabranjeno.

Treća runda počinje na inicijativu borca koji se bori pod ruskom zastavom, uspio je plasirati par dobrih nožnih udaraca. "Malvado" je bio vidno umoran na početku zadnje runde te se uopće nije trudio izbjeći nepotrebnu štetu. "Shara Bullet" je daljnjim pritiskom uspio plasirati pogubne udarce za Brazilca, a sve je počelo kada je umorni "Malvado" pokušao ući u rušenje na koje je Rus odgovorio koljenom iz kontre.

Ovim je Sharabutdin Magomedov pokazao da se na njega može ozbiljno računati, a vidljiv je i pomak na polju defenzivnog hrvanja.

Linker
26. lipanj 2024 22:16