UFC

‘Zašto je on dobio bonus, za hvatanje ograde?‘: Dana White šokirao fanove užasnim odabirom dobitnika bonusa

Shara Magomedov

 Yegor Aleyev/TASS/Profimedia
UFC-ov predsjednik odabrao je četvoricu boraca koji kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara

Sjećate li se eventa koji je trebao biti UFC-ov debitantski na teritoriju Saudijske Arabije. Još početkom trećeg mjeseca ove godine, UFC Fight Night 238 event trebao je bit prvi, povijesni UFC-ov event u Saudijskoj Arabiji.

Tijekom prvog mjeseca došlo je do promjene. UFC je odabrao novi datum za predstavljanje Saudijcima, a gore spomenuti event održao se u Apexu. Shamil Gaziev i Jairzinho Rozenstruik predvodili su priredbu, a od nešto poznatijih imena nastupili su Tyson Pedro, Vitor Petrino, Muhammad Mokaev, Umar Nurmagomedov i Steve Erceg.

Bio je to event vrlo slabog ‘‘fight carda‘‘, a prema navodima Ariela Helwanija, UFC je pomaknuo debi u Saudijskoj Arabiji jer Saudijci nisu bili zadovoljni ‘‘fight cardom‘‘ tog eventa.

Sve do sinoć čekali smo taj povijesni UFC-ov event u Saudijskoj Arabiji. Čekanje se isplatilo, jer gledali smo uistinu kvalitetan event, prepun uzbudljivih mečeva. Istina da smo ostali bez prvotno planirane glavne borbe večeri jer je Khamzat Chimaev otkazao svoj nastup, ali event je bio jako uzbudljiv.

Robert Whittaker u glavnoj borbi večeri ekspresno je nokautirao Ikrama Aliskerova, a vrlo lijepe nokaute upisali su Volkan Oezdemir protiv Johnnyja Walkera i Shara Magomedov u meču protiv Antonija Trocolija.

Impresivne nastupe odradili su Alexander Volkov, debitant Felipe Lima, a vrlo dobar bio je i Kelvin Gastelum u meču protiv Daniela Rodrigueza. Kad su u pitanju obostrano dobri nastupi, moramo istaknuti okršaj Rinata Fakhretdinova i Nicolasa Dalbyja, kao i već spomenuti meč između Gasteluma i Rodrigueza. ‘‘Show‘‘ su ipak ukrali Jared Gordon i Nasrat Haqparastom pravim ratom u lakoj kategoriji.

146 značajnih udaraca pogodio je Haqparast, dok je Gordon bio precizan za 141 značajnim udarcem. To je dobar pokazatelj aktivnosti obojice boraca u ovom meču, a podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Haqparast. Brojni fanovi nezadovoljni su odlukom sudaca i smatraju da je Gordon zakinut.

Nedugo nakon eventa, Jared Gordon zakinut je još više. Naime, Dana White preskočio je Haqparasta i Gordona prilikom dodjele bonusa. Posve nelogično i neočekivano, White je odlučio kako neće biti bonusa za najbolju borbu večeri i podijelio je četiri bonusa za najbolje izvedbe.

Robert Whittaker, Volkan Oezdemir i Felipe Lima dobili su dodatnih 50 tisuća dolara i nitko se ne može požaliti na tu odluku. Ono što je naišlo na negodovanje javnosti jest dodjela bonusa Shari Magomedovu.

Dagestanac je nokautirao Antonija Trocolija u trećoj rundi borbe, ali svima je bilo jasno kako to nije bila pretjerano impresivna izvedba. Antonio Trocoli velikim dijelom borbe ponašao se poput vreće za udaranje, a Magomedov se mučio završiti takvog protivnika. Shara je na koncu upisao pobjedu nokautom, ali pobjedu je pomalo zasjenio i njegov ilegalni potez koji se dogodio u drugoj rundi.

Prilikom jednog od Trocolijevih pokušaja rušenja, Magomedov se snažno primio za ogradu kaveza i na taj način izbjegao je odlazak u parter. Svjedočili smo očitom kršenju pravila, ali Shara se izvukao samo s verbalnim upozorenjem.

‘‘Shara? Zašto je dobio bonus? Zbog hvatanja za žicu?‘‘

‘‘Volkov je školovao Pavlovicha, gdje je njegov bonus?‘‘

‘‘Zašto Shara? Njegov protivnik izgledao je kao da hoda u snu.‘‘

‘‘Shara? Volkov je odradio maestralan nastup, ovo je ludost.‘‘

Samo neki su od brojnih komentara koji neodobravaju potez Whitea. Puno je i onih koji zazivaju da se bonus dodijeli Haqparastu i Jaredu Gordonu, ali White je očito imao drukčije zamisli, vjerojatno samo njemu smislene.

Linker
26. lipanj 2024 22:16