UFC

(VIDEO) Strickland pred medijskim predstavnicima: ‘‘Bare knuckle‘ je smeće, a idioti su pravili nove UFC rukavice‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije imao je štošta za reći tijekom obraćanja medijima uoči UFC 302 eventa

‘‘Media day‘‘ na kojem se pojavljuje Sean Strickland, uvijek nešto što UFC-ovi fanovi željno iščekuju. Bivši prvak srednje kategorije uvijek razgovara ‘‘bez filtera‘‘, rekli bi neki ‘‘bez dlake na jeziku‘‘.

Često iz njegovih usta proizlaze i neke kontroverzne izjave, ali Sean Strickland za mikrofonom jedan je od najvećih zabavljača među UFC-ovim borcima.

Strickland će ovaj vikend nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 302 eventu. Paulo Costa bit će njegov protivnik, a ovaj event donosi jednu novinu. Borci će prvi puta nastupiti s rukavicama novog dizajna koje su predstavljene nešto ranije ove godine.

Mnogi smatraju kako UFC-ove nove rukavice ne donose promjene kojima su se svi nadali. Smanjenje mogućnost uboda u oko nije odrađeno na najbolji način, a nekoliko boraca javno je istaknulo kako će nove rukavice zapravo donijeti više posjekotina zbog načina na koji su dizajnirane.

"Nove rukavice su vrlo krute. One će uzrokovati više posjekotina, budući da su prethodne UFC rukavice bile mekše. Ove su više krute. Ne dopuštaju vam da potpuno otvorite ruku kako bi se osiguralo da prsti ne budu potpuno ispruženi prema naprijed.", rekao je Islam Makhachev prije nekoliko dana u intervjuu za Sport 24.

Randy Brown prije dva tjedna također je kritizirao dizajn navodeći da bi višak tkanine oko rupa za prste mogao dovesti do brojnijih posjekotina.

Kritičan prema novim rukavicama bio je i Sean Strickland na sinoć održanoj konferenciji za medije. Bivši prvak bio je vrlo oštar, ali također je pojasnio svoje stavove.

‘‘Užasne su. Možemo li porazgovarati o osobi koja je dizajnirala ove rukavice? Je li ta osoba ikad sudjelovala u borbi? Dovodite neke idiote koji nemaju pojma o svemu tome. Nešto im zvuči kao dobra ideja i oni to naprave. Ista stvar je i s motociklima. Kupujem motocikle i na njima je toliko glupih s**nja. Kako je moguće da je netko mislio da se radi o dobroj ideji. Dakle, rukavice su apsolutno užasne. Kiksali ste s ovim.‘‘, započeo je Sean, a zatim se dodatno osvrnuo na nove rukavice.

‘‘Ako dobivate posjekotine jer ste primili udarac u glavu, nemojte primati udarce u glavu, izbjegnite posjekotine. Ako je došlo do uboda u oko jer ste ispružili prste, nemojte otvarati dlanove. Ljudi stvaraju probleme tamo gdje problemi ne postoje.‘‘, dodao je Sean.

Organizacija koja nema problema s dizajnom rukavica definitivno je BKFC, ponajveća svjetska ‘‘bare knuckle‘‘ organizacija. Borci u BKFC-u boksaju bez rukavica, a Sean Strickland upitan je za svoje mišljenje o toj organizaciji i potencijalnoj budućoj suradnji s BFKC-om. Možemo slobodno reći kako Strickland uopće nije zainteresiran za takvu avanturu.

‘‘Za koliko bih se novca borio tamo? Ništa mi ne bi platili. ‘Bare knuckle‘, želite govoriti o varalicama koje svojim borcima isplaćuju mrvice. BKFC je jedna od tih organizacija, sve je to jedno velik s**nje. Ako pogledate tipove pri dnu, oni lome svoje ruke i jagodične kosti, a zarađuju par stotina dolara. ‘Bare knuckle‘ je smeće.‘‘, poručuje Strickland.

Na meti Seana Stricklanda također su se našli Conor McGregor i Bryce Hall (boksač/influencer), a kompletan Seanov razgovor s predstavnicima medija možete pogledati klikom na LINK.

Linker
24. lipanj 2024 23:30