UFC

‘Slobodno me proglasite ludim, ali ako ga on uspije udariti kao Adesanya to neće imati isti utjecaj‘

Costa

 Sean M. Haffey/getty Images/profimedia
Uvijek je zanimljivo poslušati teze iskusnih MMA analitičara, a oni imaju najviše posla kada se radi o ‘50/50‘ mečevima

MMA legenda Dan Hardy predviđa da će Paulo Costa, poznat kao ‘The Eraser‘, ostvariti pobjedu autsajdera protiv bivšeg prvaka srednje kategorije Sean Stricklanda na UFC 302 ovog vikenda.

"Sigurno će se nešto ludo dogoditi... Moja prognoza je Paulo Costa, i to pobjeda na bodove, proglasite me ludim."

Kao jedan od najcjenjenijih umova u MMA svijetu, Hardy detaljno analizira borbe. Uoči UFC 302 PPV ovog vikenda, bivši UFC borac i sadašnji komentator otkrio je putem svog službenog YouTube kanala da podržava Brazilca Costu u ovoj borbi.

Hardy ističe Costinu igru nogama i izdržljivost kao ključne faktore. "Što se tiče Paula Coste, ne mogu mu pripisati visoku razinu borilačke inteligencije, smatram da je učinkovit zbog svoje fizičke moći i agresije... Mislim da nećemo vidjeti mnogo udaraca nogama od Stricklanda, osim ako napada prednju nogu, ali zbog načina na koji Strickland udara, Costa ga može agresivno nadvladati."

U trenutku pisanja, Strickland je blagi favorit prema kladionicama, dok 78% korisnika Tapology Community Picks podržava bivšeg prvaka srednje kategorije.

"Mislim da će Costina igra nogama stvarati probleme," objašnjava Hardy, prije nego što je identificirao Stricklandov stil i način na koji se brani, pa je tijelo očigledna meta - i mislim da Costa može dobro raditi na tijelu."

"Protiv Marvina Vettorija, pogađao je 41% udaraca u tijelo, protiv Lukea Rockholda 45%, ali protiv Roberta Whittakera 29% u noge; to pokazuje zanimljiv pomak... Ipak, osjećam da podcjenjujem Costu na pet rundi." Hardy također priznaje da Strickland možda nema snagu za nokautirati Costu, čiji je jedini KO poraz u karijeri došao od Israela Adesanye, vjerojatno najboljeg udarača u diviziji.

"Čak i ako Strickland pogodi isti udarac kao Adesanya, ne mislim da bi imao isti učinak na Costu," rekao je popularni analitičar.

"Mislim da bi Strickland mogao natjerati Adesanyu da se povuče jer je nekoliko puta dobro pogodio prije nego što ga je srušio. Costa neće imati isti nivo poštovanja prema njemu, što znači da će Strickland morati ili rušiti Brazilca ili ga iscrpiti."

Iako Hardy napominje da će vjerojatno biti nekih spornih trenutaka u borbi, na kraju predviđa da će Costa ostvariti tešku pobjedu na bodove.

Linker
22. lipanj 2024 20:03