UFC

(VIDEO) Pogledajte isječke iz Oliveirine svlačionice nakon poraza od Islama: ‘Vratit ćemo se jači!‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilski borac pretrpio je težak poraz na UFC 280 eventu u Abu Dhabiju

Nakon svakog UFC-ovog PPV eventa, otprilike dva tjedna kasnije uslijedi novi video iz serijala ‘‘The Thrill and the Agony‘‘ (‘Uzbuđenje i agonija‘). Sinoć je UFC pustio na svom YouTubeu kanalu video iz tog serijala, vezan za UFC 280 event.

Verzija na YouTubeu uvijek je zapravo skraćena verzija cijelog videa koji možete pogledati putem UFC Fight Pass servisa, ali ovaj put i YouTube verzija traje podosta dugo (13 minuta) i sadrži pregršt zanimljivih kadrova.

Sve započinje borbom između Seana O‘Malleyja i Petra Yana. Radi se o meču koji je danima nakon završetka povlačio kontroverze zbog sudačke odluke koja je otišla na stranu O‘Malleyja. U novom UFC-ovom videu možete pogledati kadrove u kojima se jasno vidi razočaranost Petra Yana, ali i nesigurnost Seana O‘Malleyja koji nije naročito vjerovao da će pobijediti.

Video obuhvaća i nekoliko kadrova vezanih za meč Aljamaina Sterlinga i T.J. Dillashawa, a zanimljivo je da se Volkanovski poslije pojavio u svlačionici Aljamaina Sterlinga kako bi mu čestitao na pobjedi. Sterling ponekad najavljuje prelazak u perolaku kategoriju gdje bi mu Volkanovski zapravo mogao biti i protivnik, ali među njima zasad vlada ništa osim poštovanja.

Dobar dio videa posvećen je glavnoj borbi večeri, onoj između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire. Dagestanac je sjajnom izvedbom porazio Charlesa Oliveiru, a nedugo nakon završetka meča, točnije još u kavezu, Islam je prišao Oliveiri te mu je rekao:

‘‘Samo sam promovirao borbu, imam čisto poštovanje prema tebi, brate.‘‘, a borci su neko vrijeme ostali u zagrljaju i razmijenili lijepe riječi jedan ka drugom.

Obuhvaćeni su i isječci iz Oliveirine svlačionice, a Brazilac je bio vidno utučen porazom u borbi za titulu. Riječi ohrabrenja dao je jedan od njegovih trenera, Jorge Patino.

‘‘Uzeli su nam ovaj pojas, ali vratit ćemo ga natrag. To je naša dužnost. Svi smo ovdje odgovorni za to, svi imamo komad tog pojasa. Naš tim treba naporno raditi da bismo vratili taj pojas. Čestitke njihovom timu, pobijedili su. Moramo razumjeti sport, ali prihvatiti poraz? Nikada! Vratit ćemo se jači. Okej?‘‘, poručio je Patino svima okupljenima u svlačionici.

Kompletnu skraćenu verziju dostupnu putem YouTubea možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 23:41