UFC

Oliveiru prozvao šestorangirani izazivač na obračun u Brazilu, ‘Do Bronx‘ odbio: ‘Treba mi odmor‘

Charles Oliveira

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Donedavni prvak UFC-ove lake kategorije sada mnogima djeluje kao ‘‘karta‘‘ za napad na titulu

Nedugo nakon poraza od Islama Makhacheva, Charles Oliveira postao je protivnik s kojim bi se neki od top izazivača rado obračunali. Beneil Dariush i Oliveira spominju se kao najizgledniji par za upariti dok Volkanovski i Makhachev ne odrade svoj meč, a pobjednik između Dariusha i Oliveire vjerojatno bi postao sljedećim izazivačem.

Nema sumnje da je ‘‘Do Bronx‘‘ u očima mnogih zapravo ulaznica za napad na titulu, a tako ga očito vidi i Rafael Fiziev koji ga je odlučio javno prozvati. Šestorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije vjerojatno je jednu dobru pobjedu udaljen od napada na titulu u lakoj kategoriji, a pobjeda protiv Oliveire bila više nego adekvatna za napad na pojas.

‘‘Želim se boriti protiv Charlesa Oliveire u Brazilu‘‘, napisao je Fiziev na svom Twitter profilu i na taj način prozvao je Oliveiru na obračun u Rio de Janeiru, 21. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine.

Neki od stranih MMA medija poput MMA Uncensoreda brzo su počeli prenositi vijest da UFC radi na ugovaranju tog meča i pozivali su se na Ariela Helwanija. Helwani je istaknuo kako se radi o zanimljivom meču, ali da on nikada nije izvijestio da se radi na ugovaranju tog meča.

Vrlo brzo i sam Oliveira je opovrgnuo da će se taj meč dogoditi.

‘‘Neće se dogoditi. Trebam odmor. Hvala vam ljudi!‘‘, poručio je ‘‘Do Bronx‘‘, a Fiziev je pristojno i sportski prihvatio činjenicu da donedavni prvak uistinu treba odmor.

‘‘Uživaj u zasluženom odmoru, šampione‘‘

Rafael Fiziev sedmu uzastopnu pobjedu morat će potražiti protiv nekog drugog. Justin Gaethje već neko vrijeme povezuje se s njime, a taj meč garantira pravi ‘‘vatromet‘‘. Morat ćemo ipak pričekati još neko vrijeme da Fiziev službeno dobije sljedećeg protivnika.

Što se Oliveire tiče, apsolutno nitko mu ne može zamjeriti na želji za odmorom. Kroz posljednjih godinu i pol dana, odradio je četiri meča, redom protiv top 5 boraca u kategoriji, a sva četiri bila su za titulu prvaka. Pobijedio je Michaela Chandlera, Dustina Poiriera i Justina Gaethjea u razmaku od godinu dana, a drugom polovicom prošlog mjeseca izgubio je od Islama Makhacheva. Nema sumnje da su pripreme za takve protivnike iziskivale velik napor, a poraz od Makhacheva vjerojatno ga je i emotivno pogodio. Oliveiri je odmor više nego potreban, a bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju vratiti ovaj sjajni brazilski borac.

Linker
16. svibanj 2024 00:32