UFC

Alexander Volkanovski o meču između Topurije i Hollowayja: ‘Max može borbu učiniti lakom, siguran sam da može pobijediti‘

Alexander Volkanovski (lijevo) i Max Holloway (desno)

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iako je triput porazio Hollowayja, Volkanovski ima visoko mišljenje o njegovim vještinama

Iz dana u dan, sve se više ‘‘šuška‘‘ o meču između Maxa Hollowayja i Ilije Topurije. Novopečeni prvak UFC-ove perolake kategorije treba protivnika za prvu obranu titule, a Max Holloway nakon sjajne pobjede nad Justinom Gaethjeem, iskočio je kao jedan od glavnih kandidata.

Iako pobjeda nad Justinom nije došla u perolakoj kategoriji, Holloway je oduševio nastupom i mnogi žele vidjeti Topuriju kako bi se snašao s borcem poput Maxa. Zasad je sve na međusobnim prozivkama, ali polako se počinju raditi analize i prognoze tog potencijalnog meča. Svoju analizu dao je i Alexander Volkanovski, borac koji je triput porazio Maxa Hollowayja, ali meč protiv Ilije Topurije izgubio je u drugoj rundi.

‘‘Mislim da Max posjeduje alate da učini tu borbu lakom. Mislim da Max može pobijediti u tom meču. Topuria je jako opasan, odličan je borac. Ali mislim da nije tako dobar koliko misli da jest. Da, mene je dohvatio udarcem, okej. Ja ne mogu puno toga pričati, nego moram djelima uvjeriti druge u ono što pričam. Znam da to mogu učiniti, ali isto tako sam uvjeren da Max može također. Zato nisam htio da se Max bori protiv Topurije prije nego ja odradim taj meč.‘‘, rekao je Volkanovski.

Podsjećamo, Alexander Volkanovski jedno vrijeme bio je u vrlo nezgodnoj situaciji. Max Holloway nalazio se na prvom mjestu ljestvice izazivača, ali Volkanovski je triput porazio Maxa i četvrti meč nije imao previše smisla. Međutim, novi potencijalni izazivači nerijetko bi se morali boriti protiv Hollowayja kako bi izborili ‘‘title shot‘‘, a Max je predstavljao nepremostivu prepreku za ‘‘svježu krv‘‘ u perolakoj kategoriji.

Zato je Volkanovski inzistirao da Topuria ‘‘preskoči prepreku‘‘ zvanu Max Holloway i da odmah dobije napad na titulu. Pribojavao se Volkanovski da će mu Max Holloway eliminirati još jednog izazivača i očito je da Volk jako cijeni vještine i mogućnosti svog velikog rivala.

Linker
02. svibanj 2024 11:46