UFC

(VIDEO) Fantastičan prekid sutrašnjeg borca UFC-ove sunaslovne borbe večeri, Muslima Salikhova

Muslim Salikhov

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
U svojoj posljednjoj pobjedi, za ovaj nokaut UFC je nagradio ‘‘Kralja Kung Fua‘‘ bonusom od 50 tisuća dolara

Muslim ‘‘Kralj Kung Fua‘‘ Salikhov (19-5), ruski borac, vraća se u UFC-ov kavez sutra, u subotu na ‘‘UFC on ESPN 59‘‘ priredbi u Ball Areni, u Denveru, SAD. Njegova posljednja pobjeda u organizaciji bila je doista impresivna.

Salikhov je ostvario pobjedu tehničkim nokautom nad Andreom Fialhom, nadmašivši ga u udaračkom dijelu borbe u njihovom meču u studenom 2022. godine. Spinning wheel kick (udarac nogom iz okreta) u glavu pokrenuo je završnu sekvencu, a taj prekid donio je Rusu bonus od 50 tisuća dolara za nastup večeri.

Salikhov će se sutra boriti protiv veterana, Santiaga Ponzinibbija, (29-7) u velter kategoriji.

Ovaj meč je postavljen kao sunaslovna borba večeri što pokazuje koliko UFC cijeni oba borca. Salikhov, poznat po svom razornom udaračkom arsenalu i posebno po spektakularnim tehnikama, suočit će se s Ponzinibbijem, borcem koji je također poznat po svojim udaračkim vještinama.

Salikhova karakterizira jedinstveni stil koji kombinira elemente tradicionalnog wushua s modernim MMA tehnikama. Njegova sposobnost da izvede neočekivane i visoko rizične poteze poput spinning wheel kicka kojim je završio Fialha, čini ga opasnim protivnikom za svakog borca u diviziji.

S obzirom na udaračke pedigree obojice boraca, ljubitelji MMA-a mogu očekivati uzbudljivu borbu koja bi lako mogla završiti prije isteka vremena. Hoće li Salikhov uspjeti ponoviti svoj impresivni nastup iz prošle pobjede ili će Ponzinibbio pronaći način da neutralizira Rusov opasni arsenal, preostaje nam vidjeti u subotu navečer.

Linker
21. kolovoz 2024 17:04