UFC

UFC-ov analitičar i borac sutrašnje priredbe imenovao tko je najveća prijetnja Leonu Edwardsu

Santiago Ponzinibbio

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Santiago Ponzinibbio, osim što je izjavio tko ima najbolje izglede da preuzme Edwardsovu titulu, analizirao je glavnu borbu nadolazećeg UFC-a 304

Santiago Ponzinibbio vidi Shavkata Rakhmonova kao najveću prijetnju Leonu Edwardsu.

Ponzinibbio, iskusni borac UFC-ove velter divizije i analitičar za UFC Espanol, smatra da Leon Edwards čvrsto stoji na vrhu kategorije i da će uspješno obraniti svoju titulu od većine izazivača - osim jednog: Shavkata Rakhmonova.

"Mislim da je Shavkat najteži protivnik", izjavio je Ponzinibbio za MMA Junkie na španjolskom. "Smatram ga najtežim, ali opet, u ovom sportu se sve može dogoditi i zato je tako lijep. Uvijek je to bacanje novčića."

"Ali Shavkat izgleda dobro. Tu su i Jack Della Maddalena, Ian Garry, koji su dobri prospekti, ali ne znam imaju li kompletan arsenal da oduzmu titulu Leonu Edwardsu. No, vidjet ćemo što će se dogoditi."

Ponzinibbio (29-7 MMA, 11-6 UFC) se vraća u oktogon ove subote nakon više od godinu dana pauze. Suočit će se s još jednim veteranom, Muslimom Salikhovim (19-5 MMA, 6-4 UFC) u sunaslovnoj borbi ‘‘UFC on ESPN 59‘‘ priredbe koja se održava u Ball Areni u Denveru.

Edwards se bori nedugo nakon toga jer će braniti svoju titulu kasnije ovog mjeseca protiv Belala Muhammada u glavnom događaju UFC-a 304 u Manchesteru. Ponzinibbio vidi prvaka kako zadržava svoj pojas.

"Borit će se kod kuće, tako da ga vidim kao favorita", rekao je Ponzinibbio. "Leon Edwards odlično kontrolira distancu, i ljevak je koji se bori s duge distance. Ima odličnu obranu od rušenja. Pogledajte koliko se Usman mučio samo da dođe do rušenja, a ako bi i došao do njega, Edwards bi se obranio. Ali ne bi mu čak dopustio ni da inicira rušenje zbog toga kako dobro kontrolira distancu. Njegove finte, kako izlazi nakon što udari. Tako da, mislim da je u stojci kompletniji od Belala. Njegovi udarci nogom su bolji, duži je, jednostavno ga vidim boljim u stojci."

"Mislim da će se Belal osjećati pomalo izgubljeno u stojci i tražiti rušenja kao što je to učinio protiv Thompsona, a Leon Edwards bi se trebao moći nositi s tim. Biram prvaka. On odnosi ovu pobjedu."

Linker
18. kolovoz 2024 07:06