UFC

Vrhunski meč dodan na program UFC 305 eventa: Mateusz Gamrot prihvatio je jako riskantnu borbu

Mateusz Gamrot

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši KSW-ov prvak dvaju težinskih kategorija potegnut će sve do Pertha kako bi se obračunao s 11-rangiranim izazivačem

UFC 305 event koji će se 17. kolovoza (osmi mjesec) održati u Perthu, postao je bogatiji za jedan vrhunski obračun u lakoj kategoriji.

Kako prenose relevantni svjetski izvori, UFC će upariti Mateusza Gamrota i Dana Hookera na spektaklu u Australiji. Bit će to okršaj petorangiranog izazivača (Gamrot) i 11-rangiranog Dana Hookera, a poznavajući stilove oba borca, meč bi trebao biti jako uzbudljiv.

Poljak Gamrot pravi je kondicijski stroj, neumoran hrvač i grappler, ali vrlo opasan i dok se borba odvija na nogama. Prednost u borbi na nogama ipak bi trebao imati Dan Hooker, vrhunski kickboksač iz City Kickboxing dvorane.

Hookerove najveće mane leže kad borba završi u parteru, ali borbeni Dan može neutralizirati hrvačke napade svojih protivnika i nikada neće pasti ‘‘bez ispaljenog metka‘‘. Sve to ovaj meč čini vrlo interesantnim, ali i riskantnim po Gamrota.

Poljak je slavio u posljednja tri nastupa, izborio se za ulazak u top 5 i s pravom se nadao visokorangiranom protivniku preko kojeg bi pokušao izboriti ‘‘title shot‘‘. Manjak raspoloživih protivnika doveo ga je do meča s Hookerom koji zauzima ‘‘tek‘‘ 11. mjesto na rang ljestvici. Gamrotu potencijalna pobjeda ne donosi previše, a porazom bi kompromotirao svoju visoku poziciju u poretku izazivača.

No, Gamrot nikada ne bira protivnike i uvijek je raspoloživ za uskočiti. U nedostatku raspoloživih protivnika, pristao je na okršaj s Hookerom, a mi kao fanovi ovog sporta možemo reći da jedva čekamo ovaj meč!

Linker
15. srpanj 2024 17:01