UFC

Trener Deivesona Figueireda otkrio dobre vijesti: ‘Zadobio je frakturu nosa, ali oko je dobro‘

January 22, 2023, Rio de Janeiro, RJ, Rio de Janeiro, RJ, Brazil: RIO DE JANEIRO, RJ - JANUARY 22: (L-R) Deiveson Figueiredo react after his lost to Brandon Moreno in their Flyweight fight during the UFC 283 event at Jeunesse Arena on January 22, 2023 in Rio de Janeiro, RJ, Brazil.,Image: 751042606, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia

 LEANDRO BERNARDES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Leandro Bernardes/zuma Press/profimedia
Donedavni prvak UFC-ove muha kategorije strahovao je od teže ozljede desnog oka

Rivalstvo Deivesona Figueireda i Brandona Morena proteklog vikenda privedeno je kraju. Sve od kraja 2020. godine, dvojica najboljih boraca muha kategorije gaje veliko rivalstvo i obračunali su se čak četiri puta.

Figueiredo je pobjedu upisao jednom, jedan meč završio je bez pobjednika, a Moreno je s dvije pobjede završio ovu priču kao ipak nešto bolji borac od Brazilca. Meksikanac je do pobjede došao i u posljednjem četvrtom međusobnom obračunu, a time je vratio titulu prvaka UFC-ove muha kategorije u svoje vlasništvo.

Neposredno nakon borbe, Figueiredo je skinuo rukavice, a neki su se možda zabrinuli da se povlači iz sporta. Nije se Deiveson povukao iz sporta, nego iz muha kategorije. 35-godišnji brazilski borac imao je sve većih problema sa skidanjem kilaže za muha kategoriju i nakon gubitka pojasa, prelazak u višu kategoriju bio je logičan potez.

UFC-ova bantam kategorija i prije dolaska Figueireda kotirala je kao jedna od najboljih kategorija u organizaciji. Aljamain Sterling drži titulu, a borci poput Petra Yana, Marlona Vere, Meraba Dvalishvilija i Seana O‘Malleyja pucaju na sam vrh. Tu je još nekoliko vrhunskih imena koji bi mogli napasti titulu nekad u budućnosti, a najavljuje se i povratak Henryja Cejuda. Figueiredo će također imati puno toga za reći unutar te kategorije i jedva čekamo njegov debi u bantamu.

Prije samog debija, Deiveson će se morati oporaviti od meča koji je odradio s Morenom. Borba je završila nakon isteka treće runde, a doktor ju je prekinuo zbog Brazilčeve ozljede oka. Desno oko Deivesona Figueireda bilo je u potpunosti zatvoreno i liječnik je napravio procjenu da nema smisla riskirati teže posljedice. Sjajna je vijest da Figueiredo uistinu nije zadobio ozbiljnije posljedice.

‘‘Zadobio je blažu frakturu nosa, ali njegovo oko je dobro.‘‘, rekao je njegov trener Maizena za MMA Fighting.

Ozljede oka uvijek su vrlo nezgodne i opasne, ali čini se da je odluka liječnika bila ispravna i pravovremena. Figueiredo bi zasigurno nastavio meč da se njega samog pitalo, ali kad se slegnu dojmovi, bit će zahvalan liječniku koji se pobrinuo za njegovu sigurnost.

Linker
30. travanj 2024 18:07