UFC

Whittaker o ideji da Prochazka dođe u srednju kategoriju: ‘Čovjek je na granici ludila, učinit će to ako je naumio‘

Jiri Prochazka 

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
S obzirom da si je pobjedom nad Rakićem Prochazka osigurao dobru pregovaračku poziciju u poluteškoj kategoriji, teško da će sada ići u srednju i raditi sve ispočetka

Neki dan je Jiri Prochazka natuknuo jednu stvar o kojoj se i dalje govori. Radi se o izjavi kada je rekao da bi se u budućnosti mogao okušati i u srednjoj kategoriji, te da misli da sa skidanjem kilograma ne bi imao nikakvih problema.

Nakon toga se javilo dosta boraca koji su podržali tu ideju, vjerojatno jer ih čisto zanima je li moguće da Prockazka skine na 84 kilograma. Međutim, Robert Whittaker se nada da bivši prvak ipak neće napraviti taj korak:

‘‘Nadam se da se uistinu neće boriti u srednjoj kategoriji. Stvarno se nadam da neće. Jako volim tog lika, ali ako se odluči ući u srednju kategoriju, mi smo neprijatelji. To je jednostavno priroda ove igre. Svi su vam neprijatelji osim kolega iz tima‘‘, rekao je Whittaker u MMArcade podcastu.

‘‘Jednostavno ga ne vidim da se bori do 84 kilograma. Vidio sam ga uživo i bio mu blizu, taj tip je velik. Ne samo da je mišićav nego ima i ogroman ‘frame‘, široka ramena i visok je. On je velik, velik tip. Nemojte me krivo shvatiti, mislim da ima mentalitet za srednju kategoriju, čovjek je na granici ludila. Tako da, ukoliko je to namjerio, to će i učiniti. Samo ne mislim da je to pametan potez‘‘, dodao je.

S obzirom da si je pobjedom nad Rakićem Prochazka osigurao dobru pregovaračku poziciju u poluteškoj kategoriji, teško da će sada ići u srednju i raditi sve ispočetka. No, u nekoj budućnosti ga se definitivno može zamisliti da pokuša izvesti tako nešto.

Linker
04. svibanj 2024 11:32