UFC

Tom Aspinall: ‘Ciryl Gane odbio me u više navrata, ali on ne izbjegava samo mene!‘

Tom Aspinall (lijevo) | Ciryl Gane (desno)

 George Tewkesbury/Pa Images/Profimedia | Julien De Rosa/Afp/Profimedia
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije tvrdi kako ‘‘Bon Gamin‘‘ pomno bira protivnike

Tom Aspinall proteklih nekoliko mjeseci prozivao je nekoliko boraca. Jon Jones i Stipe Miočić dva su glavna imena koja su bila meta njegovih prozivki, ali Englez je s vremenom shvatio kako mora stati u red i pričekati njihov međusobni obračun.

Velika je mogućnost da će Aspinall u međuvremenu braniti status privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije, a Ciryl Gane nameće se kao jedan od najzanimljvijih i najlegitimnijih protivnika. Međutim, Aspinall tvrdi da ćemo teško gledati taj meč, a krivac je Francuz.

‘‘On me odbio u više navrata i ja nisam prvi tip kojeg je odbio. Nisam prvi kojeg izbjegava. Ja sam i dobio priliku boriti se sa (Sergeijem) Pavlovichem (za ‘interim‘ pojas) jer Ciryl nije htio taj meč. Dakle, on je izbjegao Pavlovicha, a zatim je izbjegao (Curtisa) Blaydesa.‘‘, otkrio je Tom Aspinall u MMA Houru.

Ciryl Gane i Tom Aspinall u očima mnogih fanova predvodnici su nove generacije teškaša. Obojica posjeduju jako interesantan set vještina, a posebno impresivne su njihove kretnje koje nisu tipične teškašima. Sjajan rad nogu njihova je ponajveća snaga, ali za razliku od Aspinalla, Gane ima jedan izražen nedostatak.

Radi se o hrvačkim vještinama, kao i o vještinama u parteru. Gane je elitni borac dok se borba odvija na nogama, ali ‘‘grappling‘‘ mu je slaba točka i nije isključeno da Francuz uistinu odbija određene protivnike, upravo zato jer mu stilski ne odgovaraju.

Pomalo se nameće pitanje zašto je Gane odbio i Sergeija Pavlovicha, jer Sergei Pavlovich borac je koji preferira borbu na nogama. Možda Francuz nije bio spreman u tom trenutku, a možda Tom Aspinall čak ne govori istinu.

Sve u svemu, nadamo se da Gane neće pretjerano izbjegavati mečeve s najboljim borcima u kategoriji, a borba između njega i Aspinalla nešto je što definitivno želimo gledati u budućnosti.

Linker
29. travanj 2024 07:36