UFC

Cyril Gane demantirao Aspinallove tvrdnje i najavio njihov susret ove jeseni: ‘Nikad, ali nikad ne odbijam nijedan izazov‘

Cyril Gane

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Osim što je porekao optužbe o izbjegavanju borbi, francuski borac nas je posebno zaintrigirao izjavom da će se susresti s Aspinallom u rujnu.

Ciryl Gane demantirao je tvrdnje UFC-ovog privremenog prvaka teške kategorije, Toma Aspinalla, da izbjegava borbe s njim i drugim izazivačima u kategoriji.

Aspinall se pojavio u ponedjeljak u emisiji The MMA Hour, gdje je iznio te tvrdnje: ‘‘On me odbio u više navrata i ja nisam prvi tip kojeg je odbio. Nisam prvi kojeg izbjegava. Ja sam i dobio priliku boriti se sa (Sergeijem) Pavlovichem (za ‘interim‘ pojas) jer Ciryl nije htio taj meč. Dakle, on je izbjegao Pavlovicha, a zatim je izbjegao (Curtisa) Blaydesa.‘‘

Uskoro nakon toga, Gane je reagirao na Aspinallove riječi na ‘X‘-u (Twitteru), čak je izjavio da će se sresti s Aspinallom ove jeseni.

"Nikad, ali nikad ne odbijam nijedan izazov ili protivnika", rekao je Gane. "Blaydes nikad nije bio opcija. Rekli su Sergei Pavlovich, ja sam rekao da. Ne brini, vidjet ćemo se u rujnu. Prestani se zabrinjavati."

Gane se natjecao dva puta 2023. godine, gdje je ostvario omjer od jedne pobjede i jednog poraza. Francuski teškaš je pozdravio povratak Jona Jonesa u oktogon u glavnoj borbi UFC-a 285 u ožujku 2023. za upražnjeni naslov prvaka teške kategorije, ali je brzo bio prisiljen na predaju u prvoj rundi.

33-godišnjak se oporavio pobjedom šest mjeseci kasnije kada je dominantno prošao kroz Sergheija Spivaca na UFC Paris priredbi putem tehničkog nokauta u drugoj rundi. Aspinall se zatekao na tom događaju u nadi da će to dovesti do borbe s Ganeom, ali ta borba se nije dogodila. To je dovelo do toga da se Aspinall suoči s Sergeijem Pavlovichem za privremeni naslov teške kategorije na UFC-u 295 u studenom prošle godine. Britanac je zaustavio Pavlovicha u prvoj rundi i osvojio spomenuti naslov.

Aspinall bi volio imati revanš s Curtisom Blaydesom za svoju prvu obranu naslova - što bi se moglo dogoditi ovog ljeta kada se UFC vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo za očekivani ‘pay-per-view‘ događaj.

Linker
24. travanj 2024 17:36