UFC

Sean Strickland ugovorio povratak u kavez: Predvodit će UFC-ov event borbom protiv nedavnog izazivača

Sean Strickland

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije tražit će povratak pobjedama

Kraj šestog i početak sedmog mjeseca gurnuli su Seana Stricklanda među zvijezde. UFC-ov borac srednje kategorije dobio je priliku prezentirati svoju humorističnu osobnost pred većim auditorijem i osvojio je pregršt novih fanova.

Dominirao je Strickland konferencijom za medije uoči UFC 276 eventa, ali razočarao je onda kad je bilo najbitnije. Strickland je nokautiran od strane Alexa Pereire već u prvoj rundi borbe, a u slučaju pobjede, Sean bi izborio napad na titulu. Ovako će se Pereira boriti za pojas, a Strickland će morati ponovno graditi svoj put ka vrhu.

Čini se da Sean ne planira gubiti previše vremena i već u 10. mjesecu, točnije 15. listopada gledat ćemo ga u kavezu. Prema informacijama koje dolazi od Ariela Helwanija, Sean Strickland i Jared Cannonier verbalno su dogovorili međusobni obračun na UFC Fight Night 212 eventu.

Njih dvojica trebali bi i predvoditi taj event, a zasad je nekoliko mečeva najavljeno za taj event. Brandon Royval i Askar Askarov nude obračun visokorangiranih boraca muha kategorije, a Cub Swansona čeka obračun protiv Jonathana Martineza.

Što se Cannoniera tiče, on je također nastupio na UFC 276 eventu kao i Strickland. Jared se tada borio za pojas protiv Israela Adesanye, a iako nije završio nokautiran, izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca i mnoge je razočarao svojim pristupom.

Dakle, čeka nas obračun dvojice boraca srednje kategorije koji će u taj meč ući nakon poraza u posljednjim nastupima. Cannonier je i dalje drugorangirani izazivač unutar kategorije, a Strickland je sedmi. Pobijedi li Sean u tom meču, ponovno će biti jako blizu željenom napadu na pojas.

Linker
29. travanj 2024 06:27