UFC

Renan Barao traži novu priliku kroz povratak u perolaku kategoriju

Renan Barao
 screenshot/Youtube
Bivši UFC-ov prvak bantam kategorije, svojevremeno smatran najboljim borcem svijeta, Renan Barao, ugovorio je novu borbu. Još jednom pokušat će u perolakoj kategoriji, a na Fight Nightu u Sao Paulu čeka ga sunarodnjak Douglas Silva de Andrade.

32-godišnji Renan Barao (34-8, 9-7 UFC) borac je najpoznatiji po strmoglavom padu s pozicije prvaka svijeta bantam kategorije, kojeg je Dana White nazvao svjetskim broj 1 pound-for-pound borcem do pozicije na kojoj gubi borbe od nedokazanih ili nisko rangiranih boraca. Trenutno je u nizu od četiri poraza te samo jednoj pobjedi u posljednjih sedam borbi. No, još uvijek traži put povratka prema vrhu te je ugovorio novu borbu, svoju drugu u ovoj godini.

Barao će nastupiti 16. studenog u Sao Paulu i tražit će pobjedu kojom će prekinuti niz poraza koje su mu nanijeli Aljamain Sterling, Brian Kelleher, Andre Ewell i Luke Sanders. Osim toga, vraća se u perolaku kategoriju u kojoj je zapravo ostvario svoju jedinu pobjedu u posljednjih sedam nastupa. Kao protivnika su mu namijenili Douglasa Silvu de Andradea.

35-godišnji Douglas Silva de Andrade (25-3, 3-3 UFC) također prelazi iz bantama u perolaku kategoriju te će njemu ovo biti prva ovogodišnja borba nakon što je prošlu godinu zatvorio porazom od Petra Yana na UFC 232 eventu. Ovaj borac nije opravdao omjer 22-0 s kojim je ušao u UFC, no isto tako nije niti bezazlen protivnik, posebno za Baraa koji se nalazi u sve težoj situaciji.

UFC Fight Night 164 predvođen je borbom Jacarea Souza i Jana Blachowicza, a na rasporedu je 16. studenog. Ovo će biti treći UFC-ov ovogodišnji event u Brazilu.

Linker
26. lipanj 2024 00:57