UFC

Poznat je komentatorski trojac za UFC 280: Cormier je angažiran unatoč kritikama

Islam Makhachev i Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljenog UFC-ovog borca fanovi ponekad kritiziraju da je pristran tijekom mečeva timskih kolega

Puno više pažnje nego inače dobio je UFC-ov izbor komentatorske ekipe za nadolazeći UFC 280 event. Mjesecima uoči samog eventa, nerijetko se na društvenim mrežama moglo nailaziti na komentare kojima su fanovi savjetovali UFC da ne angažiraju Daniela Cormiera za taj posao, zato što je Islam Makhachev njegov timski kolega i mnogi smatraju da će Cormier biti previše subjektivan prilikom prijenosa.

Među onima koji su se pridružili kritiziranju Cormiera našao se i Darren Till. Borac iz Liverpoola sredinom osmog mjeseca na Twitteru je napisao:

‘‘Charles protiv Islama. Kakav meč. Samo nemojte dopustiti Cormieru da bude komentator.‘‘, a Cormier mu je ekspresno odgovorio.

‘‘Darrene, očekivao sam bolje od tebe. Višestruko puta sam vršio komentatorsku dužnost dok se moji timski kolege bore. Moje komentiranje ne utječe na suce niti išta drugo. Većinu puta, moj tim je ljut na mene jer osjećaju da sam previše navlačio za drugu stranu. Moraš bolje Tillu!‘‘, poruka je DC-a.

Till je nedugo poslije dodao da se samo šalio te da se nada vidjeti Cormiera u ulozi komentatora na tom eventu. Želja će mu se ispuniti jer poznata je službena postava. Jon Anik, Paul Felder i Daniel Cormier čine komentatorski trojac.

Ulogu ‘‘letećeg reportera‘‘ obavljat će Megan Olivi, dok će Bruce Buffer najavljivati borce unutar kaveza. Zanimljivo je da će Joe Rogan izostati s komentatorskog mjesta na ovakvom eventu, a put u daleki Abu Dhabi vjerojatno je razlog izostanka.

U svakom slučaju, Cormier će biti pod velikim pritiskom prilikom glavne borbe večeri. ‘‘DC‘‘ tvrdi da se uvijek trudi ne biti subjektivan i da mu ponekad nekadašnje kolege iz tima prigovaraju zbog načina na koje je vodio njihove mečeve, a bit će više nego zanimljivo vidjeti kakav će posao obaviti u meču Makhacheva i Oliveire.

Linker
02. svibanj 2024 14:52