UFC

Paulo Costa tvrdi da je ugovorio sljedeći nastup: Društvenim mrežama kruži informacija o protivniku, bio bi to sjajan meč!

Paulo Costa

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije borio se sredinom drugog mjeseca, ali uskoro bi mogao opet u kavez

Dugo je Paulo Costa izbivao iz kaveza sve do nastupa na UFC 298 eventu. ‘‘Borrachinha‘‘ je 17. veljače (drugi mjesec) izgubio meč protiv Roberta Whittakera, a gotovo punu godinu i pol izbivao je iz kaveza prije tog meča.

Imao je Costa razne nesuglasice s UFC-om oko ugovora, a u desetom mjesecu prošle godine otkazao je borbu protiv Khamzata Chimaeva zbog infekcije stafilokokom. Puno toga dovelo je Costu do duge inaktivnosti, ali čini se kako je Brazilac spreman biti osjetno aktivniji ove godine.

Samo mjesec dana nakon sjajne borbe s Whittakerom, Costa je na svom Twitter korisničkom računu podijelio zanimljivu objavu u kojoj tvrdi da je ugovorio meč.

Nije Costa otkrio ništa više od toga, ali brzo su krenula šuškanja o njegovom sljedećem protivniku. Nekoliko izvora navodi da će Jared Cannonier biti borac s kojim će Costa ukrstiti rukavice. Moramo napomenuti kako se ne radi o najpouzdanijim izvorima, ali vijest dolazi s više strana i lako je moguće da su izvori u pravu. Costa i Cannonier mogli bi dobiti poziciju u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 301 eventu koji će se 4. svibnja (peti mjesec) održati u Rio de Janeiru.

Jared Cannonier trenutno nema ugovorenu borbu, a njegov povratak nakon teže ozljede koljena trebao bi uslijediti kasnije ove godine. ‘‘Killa Gorilla‘‘ okupira četvrto mjesto u poretku izazivača, Costa je sedmi, ranije se nisu borili i ovaj meč definitivno ima smisla.

Inače, Jareda smo posljednji put u kavezu gledali u šestom mjesecu prošle godine. Iskusni američki borac tada je zajedno s Marvinom Vettorijem predvodio UFC-ovu priredbu, a Cannonier je pružio izvedbu za pamćenje.

Marvin Vettori ostao je deklasiran od strane Cannoniera i bila je to jedna od inajimpresivnijih Jaredovih partija u dosadašnjoj karijeri. 40-godišnji Cannonier vjeruje da prije završetka karijere može izboriti još jedan napad na titulu, a eventualna pobjeda nad Paulom Costom primaknula bi ga korak bliže ‘‘title shotu‘‘.

Naravno, preostaje nam pričekati službenu potvrdu ovog meča, ako do potvrde uopće dođe.

Linker
19. travanj 2024 10:00