UFC

Whittaker smatra da će UFC Adesanyi dati napad na titulu protiv Du Plessisa: ‘Zbog zle krvi i cijele priče oko njih‘

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
Imao je par oštrih riječi i za kralja divizije: ‘ Prozovi me, propalice.‘

Robert Whittaker, nakon svojeg nedavnog trijumfa nad Paulom Costom na UFC-u 298, ponovno dolazi u poziciju za napad na titulu koju je izgubio. Znajući da mu je potrebna još jedna pobjeda u nizu za taj pothvat, „Bobby Knuckles“ na pameti ima, koga drugoga, nego bivšeg prvaka Seana Stricklanda. Razlog tome, je ujedno i želja Novozelanđanina za borbom između Israela Adesanye i šampiona Dricusa du Plessisa, jer kao i sam kaže to je borba koja bi imala najviše smisla za sve.

"Prozovi me, propalice." Whittaker se našalio na MMArcade podcastu kada su ga upitali s kim bi se južnoafrički prvak trebao boriti sljedeći.

"Vidim ih (UFC) kako žele organizirati Du Plessisa protiv Izzyja zbog zle krvi između njih, zbog Južne Afrike i cijele te priče." dodao je Whittaker.

Du Plessis i Adesanya imali već su imali mogućnost za međusobnu borbu, ali nakon što je ‘Stillknocks‘ nokautirao Whittakera na UFC-u 290, nije želio napraviti brzi povratak u kavez i borbu protiv tadašnjeg prvaka, Adesanye, na UFC-u 293.

“Mislim da ga nisu voljeli kao prvaka od početka, tako da mislim da ne žele stvarno tu borbu“ komentirao je Novozelanđanin.

Moramo se složiti, borba između Whittakera i Stricklanda ima smisla, a vjerujemo da nema obožavatelja koji bi rekao ne na tu borbu. Nadamo se da će se meč ostvariti jer je garantirana izvanredna priredba u meču koji bi kristalizirao idućeg izazivača na titulu srednje kategorije.

Linker
26. travanj 2024 23:08