UFC

‘On je vrlo opušten i hladan tip. Bez ikakve dvojbe, radi se o jednom od pet najboljih boraca svih vremena‘

Johnson vs. Moraes

 DUXCARVAJAL/ONE
Meksikanac je odao priznanje bivšem UFC i ONE prvaku u muha kategoriji

Demetrious Johnson službeno je završio svoju MMA karijeru, a kao i mnogi drugi, Brandon Moreno ima samo riječi hvale za njegovu borilačku ostavštinu.

Johnson, kojeg mnogi smatraju najvećim muha borcem u povijesti MMA-a, objavio je svoje povlačenje u emotivnoj poruci tijekom prijenosa ONE 168. Ova velika vijest izazvala je mnoge reakcije, a među onima koji su podijelili svoja razmišljanja bio je i bivši UFC-ov prvak Brandon Moreno.

"Neviđeno", izjavio je Moreno za MMA Junkie na španjolskom jeziku. "Zapravo, imao sam priliku s njim trenirati prije nekoliko tjedana. On je nevjerojatna osoba, vrlo opušten i hladan tip."

"On je legenda sporta i, u najmanju ruku, jedan od pet najboljih boraca svih vremena. Puno sreće mu želim. Sada gradi karijeru kao jiu-jitsu borac. Natjecao se prije nekoliko tjedana na svjetskom mastersu u Las Vegasu i bio je vrlo blizu osvajanju zlata. Ima još puno energije, možda ne za profesionalni MMA, jer je već dao mnogo sportu, ali definitivno ćemo ga i dalje viđati."

Moreno (21-8-2), bivši UFC-ov prvak u muha kategoriji i drugi borac koji je držao pojas do 56,7 kilograma nakon Johnsonovog odlaska iz UFC-a, vraća se u oktogon 2. studenog nakon kratke pauze.

Meksička zvijezda suočit će se s izazivačem Amir Albazijem (17-1) u glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe u kanadskom Edmontonu o čemu smo podrobnije pisali nedavno. Moreno, koji je trenutno u seriji od dva uzastopna poraza, nastojat će prekinuti taj niz i ponovno se približiti borbi za naslov.

Linker
09. rujan 2024 17:22