UFC

Joaquin Buckley gazi sve pred sobom! Nokautirao ‘Wonderboyja‘ Thompsona, a onda prozvao Kamarua Usmana

Joaquin Buckley 

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Fenomenalan meč pružili su Buckley i Thompson, a bolji je na kraju ipak bio Buckley

Preliminarni dio noćašnje UFC 307 priredbe zatvorio je odličan okršaj dvojice rangiranih boraca velter kategorije, Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona i Joaquina Buckleyja. Puno toga obećavao je ovaj meč, pogotovo s obzirom na atraktivnost obojice boraca, tako da su ih fanovi u dvorani dočekali s velikim oduševljenjem.

‘‘Wonderboy‘‘ je u meč ušao u ne toliko dobrom nizu. Tri poraza u posljednja četiri nastupa, prije ovog večerašnjeg, upisao je Thompson. Bio mu je ovo prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini, dok je Buckley dosta aktivniji bio u tom periodu. Ovo mu je bio treći nastup u ovoj kalendarskoj godini, a u posljednja četiri nastupa upisao je sve četiri pobjede.

Krenuo je Buckley pritiskati Thompsona od prvog trenutka meča. Nije dugo prošlo do prvog pokušaja rušenja od strane Buckleyja, koje je odmah bilo uspješno. Ustao je Thomspon te su se našli na žici gdje je Buckley opet djelovao dominantnije. Odličnom kombinacijom pogodio je ‘‘Wonderboy‘‘, nastavio prijetiti pojedinačnim udarcima, a Buckley hrvanjem. Hrabro je Buckley išao naprijed, a gotovo svaki put dobio je poneki precizan udarac od strane Thompsona. Odličnu obranu od rušenja pokazivao je Thompson u prvoj rundi.

Pritiskao je Buckley i u drugoj rundi, a obojica su već u prvoj minuti druge runde pogodili dosta dobih udaraca. Nastavio je Buckley pritiskati uz žicu, rušio ‘‘Wonderboyja‘‘, no ovaj mu se vrlo brzo ustajao. Buckley je malo usporio, pritisak se smanjio te je Thompson imao nešto više uspjeha. Još jednu rušenje Buckley je pokušao, no Thompson mu se opet ustao.

Slično je Buckley otvorio i posljednju rundu, brzim udarcima prijetio je Thomsponu te ga tjerao na žicu gdje je inicirao klinč. Nakon razdvajanja su nastavili razmjenjivati udarce, a ‘‘iz ničega‘‘ Buckley je bacio kroše u blizini kaveza, a čim je pogodio Thompsona, ovaj se našao na podu. Sudac je prekinuo meč nakon što je to vidio, a Buckleyjev desni kroše uistinu je bio fenomenalan. Izborio je Buckley top 10 poziciju ovom pobjedom, tako da mu se može samo čestitati.

Linker
06. listopad 2024 05:37