UFC

Merab Dvalishvili novi je prvak u bantam kategoriji! Deklasirao ispuhanog O‘Malleyja i oduzeo mu titulu

Merab Dvalishvili

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Veliko pitanje ostaje zašto se Herb Dean toliko miješao u borbu pogotovo u posljednjoj rundi i zašto je Merabu konstantno govorio da radi

Velik broj fanova, a pogotovo onih koji nisu ljubitelji njegovog lika i djela, od početka je otpisivalo Seana O‘Malleyja. Malo je onih koji su čvrsto vjerovali u to kako će on jednoga dana biti prvak, no, večeras je predvodio spektakl u ‘‘Sphereu‘‘ zajedno s izazivačem Merabom Dvalishvilijem.

Ranije ove godine, O‘Malley je po prvi puta obranio svoju titulu, i to protiv Marlona Vere, a večeras je ipak imao stilski nezgodniji zadatak. Merab Dvalishvili borac je za kojeg su mnogi govorili da je ‘‘protuotrov‘‘ za O‘Malleyja, a nakon deset uzastopnih pobjeda, UFC mu je konačno odlučio dati priliku da titulu i napadne.

O‘Malley i Dvalishvili predvodili su noćašnji UFC 306 u arhitektonsko – tehnološkom čudu, famoznom ‘‘Sphereu‘‘, a kako je borba tekla, pročitat ćete u nastavku ovog članka.

Odmah je prvak zauzeo centar kaveza, no Herb Dean zaustavio je akciju jer je Merab vikao na O‘Malleyjevog trenera. Borba je nastavljena, Merab je počeo pritiskati, a Dean je ovoga puta upozorio Seanov tim zbog iste stvari kao Meraba ranije. Kretao se Merab, stiskao prvaka uz žicu i limitirao mu kretnje. Vrlo lagano došao je Merab do prvog rušenja, ali O‘Malley je dosta brzo ustao. Merab je dobro pogodio O‘Malleyja, srušio ga i uhvatio ‘‘giljotinu‘‘, no završiti nije uspio.

Činio je sve Merab da ne bude statična meta za O‘Malleyja, kružio je oko prvaka i trudio s ene biti pogođen. O‘Malley je također čekao da Merab krene i čekao je kontru, jer prvi gotovo pa nije ni pokušavao napasti. Savršeno tajmiranim ‘‘double legom‘‘ Merab je srušio O‘Malleyja, a Dean je opet zaustavio akciju jer je O‘Malley držao Meraba za rukavicu. Bacao je Merab udarce, a O‘Malley je izgledao bespomoćno. Novu ‘‘giljotinu‘‘ pokušao je Merab, no vremena nije bilo.

Slično je Merab otvorio i sljedeću rundu, a O‘Malley ni na nogama nije radio puno. Ponovno su se borci našli u parteru, naravno, s Merabom u gornjoj poziciji. Odlična koljena pogađao je Merab, a borba se nakon toga nastavila na nogama. O‘Malley ponovno nije radio ništa, poneki ‘‘kick‘‘ u tijelo, no ni Dvalishvili više nije toliko pokušavao rušenja. Dobru desnicu krajem runde pogodio je O‘Malley, no nije ugrozio Meraba.

Pokušavao je O‘Malley pogoditi tijelo Meraba nekoliko puta, no to nisu bili ozbiljni udarci. Merab je pritiskao, a ubrzo je došao do novog rušenja te je ponovno demonstrirao odličan tajming. Dobru kontrolu imao je Merab u parteru, nanosio je udarce, skupljao bodove. Ustao je O‘Malley na kratko, no sam sebe je na kraju odveo u parter uz žicu te je izgledalo kao da odustaje.

U posljednjoj rundi O‘Malleyju je trebao prekid za pobjedu. Između rundi je izgledao jako loše, teško je disao, a kada je runda krenula, Merab je opet kružio oko njega i čekao svoj trenutak. Dočekao ga je vrlo brzo i opet srušio O‘Malleyja, koji je počeo izgledati uistinu neupotrebljivo. Merab je radio, no Herb Dean se konstantno miješao i govorio borcima da rade, što je izazvalo velike reakcije komentatora, i to s pravom. Merab nije bio neaktivan u niti jednom trenutku borbe, tako da nije jasno zašto je Hearb Dean radio te stvari. O‘Malley je pogodio jedan dobar ‘‘front kick‘‘ u tijelo, a Merab je izgledao kao da ga to mučilo. Dobro koljeno pogodio je O‘Malley, no borba je ubrzo bila gotova.

Merab Dvalishvili slavio je jednoglasnom odlukom sudaca i tako postao novi prvak u bantam kategoriji. Veliko pitanje ostaje zašto se Herb Dean toliko miješao u borbu pogotovo u posljednjoj rundi i zašto je Merabu konstantno govorio da radi.

UFC 306 - Rezultati

Glavni dio

Merab Dvalishvili def. Sean O’Malley via jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 48-47 x2)

Valentina Shevchenko def. Alexa Grasso via jednoglasnom odlukom sudaca

Diego Lopes def. Brian Ortega via jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27 x2)

Esteban Ribovics def. Daniel Zellhuber via podijeljenom odlukom sudaca (28-29, 29-28 x2) (live blog)

Ronaldo Rodriguez def. Ode Osbourne via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-27 x2)

Preliminarni dio

Norma Dumont def. Irene Aldana via unanimous decision (30-27 x3)

Ignacio Bahamondes def. Manuel Torres via TKO R1 (4:02)

Ketlen Souza def. Yazmin Jauregui via sub (RNC) (R2, 3:02)

Joshua Van def. Edgar Chairez via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Raul Rosas Jr. def. Aoriqileng via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Linker
16. rujan 2024 22:51