UFC

Legendarni teškaš sumnja u Alexa Pereiru: ‘Kad shvate što radi, uništit će ga! Mora postati svestraniji‘

Alex Pereira

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Očekuje se da će prvu obranu titule imati protiv Jamahala Hilla

Istinska legenda borilačkih sportova, Alistair Overeem vjeruje da Alex Pereira mora postati svestraniji borac ako želi ostati prvak UFC-a u poluteškoj kategoriji.

Pereira (9-2, 6-1 UFC) osvojio je upražnjenu titulu u kategoriji do 93 kilograma nokautom u drugoj rundi Jirija Prochazke na UFC-u 295 . Bivši prvak Gloryja u dvije kategorije Pereira postao je UFC prvak u dvije kategorije u samo sedam borbi u oktogonu najjače svjetske MMA promocije. Ipak, bivši K-1 Svjetski Grand Prix prvak Overeem ne vidi da će njegova vladavina dugo trajati ako se neke stvari ne promjene.

"Zanimljiv je, to stoji. Vidim li ga kao prvaka? Nažalost, ne. Mislim da u ovom trenutku drugi borci imaju poteškoća i da ga ne mogu pročitati, ali onog trenutka kada uspiju, uništit će ga, a on će se pošteno namučiti", rekao je "The Reem" u razgovoru za talkSPORT.

Overeem, koji se tijekom svoje karijere istovremeno natjecao u MMA-u i kickboksu, vjeruje da je samo pitanje vremena kada će Pereirine slabosti biti razotkrivene.

"Mislim da je izvrstan udarač, ali njegov jiu-jitsu i ‘grappling‘ nisu na razini. Tako je dobar na nogama da mu drugi borci ne mogu ništa. Onog trenutka kada će moći, tu je priči kraj."

"Poatanov" životopis već uključuje pobjede nad trenutnim UFC prvakom u srednjoj kategoriji Seanom Stricklandom i bivšim prvacima Prochazkom, Israelom Adesanyom i Janom Blachowiczem. Očekuje se da će svoju prvu obranu naslova obaviti protiv bivšeg prvaka Jamahal Hilla, koji je napustio pojas nakon što je pretrpio puknuće Ahilove tetive.

Linker
29. travanj 2024 13:25