UFC

Khabib ušao u povijesni Top 10 po broju rušenja, no još ima osmoricu ispred sebe

Nurmagomedov vs. Poirier
 screenshot/Youtube
Sa sedam rušenja koje je upisao u borbi protiv Dustina Poiriera, Khabib Nurmagomedov ušao je među deset boraca s najviše upisanih rušenja u UFC povijesti. No, ispred sebe ima još osmoricu.

Iako uvjerljivo drži prvo mjesto poretka prema broju rušenja u jednoj borbi (21 rušenje Abela Trujilla), Khabib Nurmagomedov tek je sa sedam rušenja protiv Dustina Poiriera našao svoje mjesto na Top 10 ljestvici boraca s ukupno najviše rušenja u UFC povijesti. Kad su mu se spomenuta pribrojila, našao se na 59. No, još uvijek je osam boraca ispred njega.

Neke bi Khabib mogao prestići već svojom idućom borbom, prije svih Johnyja Hendricksa koji je u mirovini, a protivnike je srušio 61 put. Nakon toga je tu Clay Guida sa 63, no on bi također mogao upisati još koje. Šesto mjesto drži Demian Maia sa 65, ali za njega je teško vjerovati kako će u svojoj idućoj borbi koji put uspjeti srušiti Bena Askrena.

Peto mjesto otvara Frankie Edgar sa 68 rušenja, koliko ima i Nik Lentz. Demetrious Johnson treći je sa 74, drugo mjesto drži Gleison Tibau s 84, a prvi je veliki Georges St-Pierre koji je tijekom svoje UFC karijere upisao čak 90 rušenja.

Od boraca s UFC 242 priredbe, vrijedi reći kako se Curtis Blaydes s 45 učvrstio na prvom mjestu što se tiče povijesti teške kategorije. No, za ulazak u Top 10 nedostaje mu još 13. Naime, spomenuti poredak zatvara Colby Covington s dosadašnjih 58 rušenja u 11 odrađenih UFC borbi.

Linker
11. svibanj 2024 03:36