UFC

Makhachev poslao upozorenje Poirieru: ‘Ja imam Khabibov stil, mi te možemo srušiti i držati te dolje‘

Islam Makhachev, Khabib Nurmagomedov i Hasbulla Magomedov

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Makhachev i Poirier borit će se na UFC 302 priredbi u šestom mjesecu, a do priredbe je ostalo nešto više od mjesec dana

Uspio je Dustin Poirier u 36. godini života izboriti još jednu priliku da napadne UFC-ov pojas u lakoj kategoriji. Maestralno je nokautirao Benoita Saint-Denisa na UFC 299 priredbi prošloga mjeseca, nakon čega mu je ugovoren meč protiv trenutnog vladara kategorije, Islama Makhacheva.

Napadao je Poirier titulu 2019. godine kada ju je držao Khabib, a od njega je izgubio ‘‘subissionom‘‘ u trećoj rundi. Islam ga je sada podsjetio da dolazi iz iste pozadine kao i Khabib, te da će mu i on stvoriti velike probleme, pogotovo u parteru:

‘‘Dustin, on je već legenda i ima više iskustva od bilo koga u ovom sportu, ali problem je njegov stil. To je samo jedan problem kojeg ovaj tip ima, njegova slaba točka je hrvanje i grappling. Ne podcjenjujem ga jer je lik legenda, može svakoga pobijediti. Na nogama je bolji od svakoga u ovoj kategoriji. Zato se pripremam za tešku borbu‘‘, rekao je Makhachev za TMZ Sports.

‘‘Moj stil je isti kao Khabibov, ratni stil Dagestana. Ti ljudi ga mogu srušiti i držati dolje. Takav stil mu je uvijek stvarao probleme. Dustine, budi spreman. Hrvaj puno i ja ću braniti svoj vrat, spreman sam za tvoju ‘giljotinu‘. Neće se dogoditi, ali bit ću spreman‘‘, dodao je prvak.

Makhachev i Poirier borit će se na UFC 302 priredbi u šestom mjesecu, a do priredbe je ostalo nešto više od mjesec dana. Bit će ovo posljednji pokušaj da se Poirier okiti pojasom u lakoj kategoriji, no zadatak koji ima ispred sebe nikako nije lagan.

Linker
10. svibanj 2024 10:51