UFC

Jose Aldo ima jasan stav: ‘Nikada se ne bih borio protiv youtubera, ti mečevi su sprdačina‘

Jose Aldo vs. Pedro Munhoz
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni brazilski MMA borac zainteresiran je isključivo za borbe protiv kompetentnih protivnika

34-godišnji brazilski MMA borac Jose Aldo proteklog vikenda dokazao je kako i dalje ima puno toga za pokazati u UFC-ovom kavezu. Aldo je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio sunarodnjaka Pedra Munhoza, a njegov nastup dugo nije bio tako impresivan. Bivši prvak UFC-ove perolake kategorije trenutno je petorangirani borac bantam kategorije, a i dalje gaji ambicije ka osvajanju pojasa u toj težinskoj kategoriji.

''Fokusiran sam na nastupe u UFC-u i na osvajanje titule. To je ono što me drži motiviranim te me gura ka učenju novih stvari i konstantnom napretku sve dok ponovno ne postanem prvakom.'', izjavio je Jose u razgovoru za AG Fight, a zatim se dotaknuo teme koja se dugo godina povezivala s njim.

Naime, Aldo je više puta pričao kako bi se volio okušati u boksu i napraviti tranziciju iz MMA-a u profesionalni boks. To se zasad nije dogodilo, a Jose je i dalje pri samom vrhu UFC-a, a kao što je izjavio, i dalje je fokusiran na osvajanje UFC-ova pojasa. Međutim, Brazilac nije otpisao mogućnost prelaska u boks.

''Volim boks, no nikada ne bih nastupao u onim smiješnim borbama protiv youtubera. Poštujem one koji se odluče na to zato što je financijska strana jako dobra, no moja filozofija mi ne dopušta da sudjelujem u takvoj sprdačini, odnosno borbi protiv tipova koji nemaju nikakvog iskustva s borilačkim vještinama. Ukoliko bih prelazio u boks, cilj je boriti se protiv renomiranih boksača koji su nekoć bili prvaci. Međutim, da bih došao do takve borbe, morao bih odraditi nekoliko mečeva prije toga kako bih prezentirao svoju vještinu i dokazao da sam sposoban boksati protiv takvih boksača.'', izjavio je Aldo u duhu istinskog borca.

Lijepo je čuti kako postoje borci koji ne gledaju na sve kroz financijsku prizmu, nego gaje određene ideale i stavove. Naravno, tek bi vidjeli što bi se dogodilo da Aldo dobije bogatu ponudu za meč protiv youtubera, bi li se uistinu držao onoga što priča ili bi se ipak predomislio, preostaje nam nagađati. Ipak, sudeći po svemu što smo do sada vidjeli od njega, velika je vjerojatnost da je Jose Aldo uistinu čovjek koji drži do svoje riječi.

Linker
30. lipanj 2024 00:53