UFC

Jiri Prochazka je prije MMA-a bio uključen u drugačiju, brutalnu vrstu borbe

Jiri Prochazka

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije prisjetio se jedne faze u svojoj mladenačkoj dobi života

Jiri Prochazka, poznat po svom neortodoksnom i divljem stilu borbe, ima prošlost jednako divlju kao i njegov način borbe. Prije nego što je postao renomirani MMA borac s odličnim omjerom od 30 pobjeda i samo pet poraza, Prochazka je bio uključen u sasvim drugačiji oblik borbe - 30-na-30 tučnjavu kao dio huliganske grupe u svom rodnom gradu Brnu, u Češkoj.

U jednom intervjuu za The AllStar, Prochazka je otkrio ovu manje poznatu epizodu svog života govoreći o tome kako je njegova strast prema MMA-u započela daleko od organiziranog bavljenja borilačkim sportom.

‘‘Da, postoje priče o tome”, rekao je Prochazka i potvrdio svoje sudjelovanje u huliganskoj grupi FC Zbrojovka Brno, nogometnom klubu koji se natječe u drugoj češkoj ligi. ‘‘Imao sam 17 ili 18 godina. Pozvali su me da se borim, 30 protiv 30 ljudi. Samo sam rekao: ‘Idemo!‘ ‘‘

Ovaj događaj bio je jednokratan za mladog Prochazku koji je bio željan dokazati se.

‘‘Bilo je akcije pa sam otišao. Pobijedili smo. To je bio moj prvi i jedini put‘‘, rekao je.

Prochazka se nije dugo zadržao na huliganskoj sceni. Ubrzo je pronašao konstruktivniji način da izrazi svoju agresiju kroz borilačke vještine koje su mu ne samo preobrazile život, već su ga dovele na put do UFC zvijezde.

‘‘Borilačke vještine pomogle su mi da preoblikujem ovu agresiju u umjetnost‘‘, izjavio je bivši UFC prvak.

Sada, s 31 godinom, Prochazkine ambicije su daleko od onih iz mladosti. Iako je nedavno izgubio u pokušaju da vrati UFC naslov u poluteškoj kategoriji protiv Alexa Pereire, njegova odlučnost ostaje nepoljuljana. Prochazka je i dalje zastrašujuća sila u kategoriji do 93 kilograma, zauzimajući mjesto prvog izazivača na ljestvici.

Linker
12. rujan 2024 16:12