UFC

Magomed Ankalaev ne misli stati s forsiranjem prozivki: ‘Dana obećavam ti, ovo ću uraditi Pereiri...‘

Magomed Ankalaev

 USA TODAY NETWORK/DDP
Ruski borac očito misli da će ubrzati meč s brazilskim prvakom ako bude iznova potencirao prepirke na društvenim mrežama

Magomed Ankalaev, UFC-ov izazivač u poluteškoj kategoriji, želi sljedeći meč protiv Alexa Pereire i ne krije svoju želju da to javno obznani.

Ankalaev je bio spreman i čekao je priliku da zatraži svoju drugu priliku za naslov nakon najnovijeg trijumfa Pereire, nokauta u drugoj rundi protiv Jirija Prochazke u glavnom meču UFC-a 303 održanog 29. lipnja.

Rezultat u T-Mobile Areni označio je drugu uspješnu obranu titule Pereire u kategoriji do 93 kg, nekoliko mjeseci nakon brutalnog završetka Jamahala Hilla na UFC-u 300.

S obzirom na to da su Hillovi planovi za revanš odgođeni zbog ozljede, a Prochazka je sada dvaput poražen od Pereire u posljednjih osam mjeseci, vrata su otvorena za Ankalaeva.

Međutim, vjerujući da prvak želi izbjeći borbu s njim, Rus ne namjerava prestati tražiti svoj meč... Od Pereirine pobjede na "short noticeu" tijekom Međunarodnog tjedna borbi prošlog mjeseca, Ankalaev je stalno spominjao Brazilca.

Uglavnom, drugorangirani izazivač, koji je neporažen u 12 borbi od šokantnog poraza od Paula Craiga 2018, optužuje Pereiru da ga pokušava izbjeći, a također iznosi hrabre tvrdnje o svojim šansama protiv bivšeg dvostrukog prvaka Gloryja u borbi "na nogama".

Taj trend se nastavio i ovog tjedna... "Alex Pereira me izbjegava s razlogom, i razumijem da je ovo biznis. Najbolji se bore protiv najboljih i on je trenutno najbolji, držat ću se svoje riječi" napisao je Ankalaev na X. "Izudarat ću ga, (op.a. spominje Danu Whitea i glavnog matchmakera UFC-a Mike Maynarda), ništa bolje od toga nego vidjeti nekoga kako ide na spavanje."

Zatim je Rus podijelio kompilaciju svojih nokauta u UFC-u, obećavajući da će ponoviti taj podvig na račun Pereire, ponovno tagirajući Whitea i Maynarda. "Učinit ću isto Alexu. Obećavam vam."

Ankalaevov završni komentar dana bio je "obećanje." "Do kraja godine ležat će na leđima gledajući u svjetla i pitati svoj kut, jesmo li se vratili u Brazil? Ovo je obećanje. Nokautirat ću ga."

Ostaje za vidjeti kada i gdje će Ankalaev dobiti svoju drugu priliku za naslov. No, svakako čini sve što može kako bi osigurao da ga ponovno ne zaobiđe neko drugo ime u diviziji.

Linker
17. rujan 2024 10:20