UFC

‘Zaista ne razumijem zašto je Rountree dobio priliku za naslov, a ja ću pokušati se spustiti u srednju kategoriju‘

Jiri Prochazka vs. Alex Pereira

 Sarah Stier/getty Images/profimedia
Prochazka nikako ne može dokučiti zašto je UFC pružio priliku nenadanom izazivaču

Kao i mnogi, Jiri Prochazka je iznenađen što je Khalil Rountree dobio priliku za naslov protiv UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji, Alexa Pereire.

Rountree (13-5) izazvat će Pereiru (11-2) 5. listopada u glavnoj borbi UFC-a 307 u Salt Lake Cityju. Ova najava borbe zbunila je mnoge, uključujući Jamahala Hilla, a također je iznenadila i Prochazku.

Prochazka (30-5-1) je propustio priliku da po drugi puta zasjedne na tron upravo protiv Alexa Pereiru UFC-u 303 u srpnju, a poraz mu očito teško pada. Prochazkini jedini porazi u UFC-ovom oktogonu dogodili su se protiv Pereire, a oba su puta završeni prekidom.

"U redu, to je borba, ali zaista ne razumijem priliku za Rountreeja" rekao je Prochazka tijekom Q&A sesije na UFC-u 305. "Ali, još uvijek mislim na Alexa Pereiru jer vjerujem da ga mogu pobijediti. Vjerujem u to."

"Moj ponos mi nalaže da ostanem u poluteškoj kategoriji, borim se protiv drugog borca, pobijedim u sljedećoj borbi, osvojim naslov i pokažem najbolje, jer prošli put mislim da sam pokazao najgoru izvedbu u životu."

Prochazka priznaje da još uvijek nije siguran hoće li ostati u kategoriji do 93 kilograma ili će se spustiti u srednju kategoriju za svoju sljedeću borbu.

"Sve ovisi o tome gdje ću ostati" rekao je Prochazka. "U poluteškoj kategoriji, mislim da je sljedeći korak Jamahal Hill, a ako se odlučim za srednju kategoriju, vidjet ćemo tko će biti tamo. Ali upravo sada, govorim o srednjoj kategoriji jer osjećam da moje tijelo još uvijek može postići tu težinu, uzeti pojas, pa se vratiti ili što god onda naumim. To mi je trenutno na umu."

Linker
29. kolovoz 2024 11:25