UFC

Ian Garry o treninzima sa Shavkatom: ‘Činjenica je da sam bolji u stojci, ali on je bio daleko superiorniji grappler‘

Shavkat Rakhmonov vs. Ian Garry

 Screenshot (youtube, Atrocity Sports)
Neporaženi irski velteraš i dalje je zainteresiran za okršaj sa sjajnim Kazahstancem

Ian Garry proteklog vikenda upisao je 15. pobjedu u svom 15. profesionalnom MMA nastupu. Talentirani irski velteraš porazio je Michaela ‘‘Venoma‘‘ Pagea jednoglasnom odlukom sudaca, a osim 15. pobjede u karijeri, Garry je upisao osmo slavlje unutar UFC-ovog kaveza.

Jako brzo Garry se uspinje ka samom vrhu velter kategorije, a sličan uspon ima i Shavkat Rakhmonov. Sjajni Kazahstanac također je neporažen u dosadašnjoj karijeri. Shavkat je upisao čak 18 pobjeda, ali unutar UFC-a slavio je dva puta manje nego Garry.

Obojica su trenutno neporaženi, obojici se predviđaju blistave karijere, ali Ian Garry želi saznati tko je trenutno bolji. Neposredno nakon pobjede nad Pageom, Garry je prozvao Rakhmonova na međusobni obračun, a gostujući u MMA Houru, Ian je detaljnije pojasnio zašto proziva Kazahstanca s kojim je nekoć zajedno trenirao u dvorani Henrija Hoofta.

‘‘Trenirao sam sa Shavkatom. Nemam ništa osim poštovanja za njega i sve što je učinio. Poprilično je čudesno da netko ima 18 pobjeda i svih 18 je upisao prekidom. Ali, ja ne želim da on izgubi svoju nulu u meču protiv nekog drugog. Ja želim biti taj tip. Ako će netko oduzeti njegovu nulu iz rubrike poraza, dopustite da to budem ja. To je izazov koji gledam. Kad pogledam Shavkata, on je trenutno daleko najopasniji tip u kategoriji, osim naravno, prvaka (Leon Edwards). Ali Shavkata se najviše boje, 18-0 i 18 finiša. Nismo vidjeli nikog kako mu radi puno problema. Geoff Neal i on imali su sjajan meč krajem prošle godine. Ali poanta je u tome da ja želim ovakve protivnike. To je uzbuđenje za koje sam spreman, borbe protiv nekog poput njega. Sva ta uvertira, set vještina - gdje će me pokušati poraziti? Hoće li pokušati u borbi na nogama ili će ‘grapplati‘? Moram se poboljšati u oba segmenta, jer želim ga poraziti i na nogama i u parteru.‘‘, pojasnio je Ian.

Nedugo nakon što je prozvao Shavkata, Kazahstanac je odgovorio putem društvenih mreža. Rakhmonov se dotaknuo sparinga koje je navodno odrađivao s Garryjem.

"Izgleda da je Ian zaboravio što se dogodilo tijekom tih treninga. Ne smeta mi podsjetiti ga u budućnosti.", napisao je ‘‘Nomad‘‘.

Mnogi se sjećaju kratke snimke njihovog sparinga, a prema navodima Iana Garryja, taj lakši sparing zapravo je jedini sparing koji su ikada odradili, barem kad je u pitanju borba na nogama.

‘‘Ne znam o čemu priča. Odradili smo jedan sparing, to je ono čega se sjećam. Radili smo lagano i samo smo se dodirivali. Imali smo borbu iste večeri, on se tada borio protiv Geoffa Neala, a ja protiv Kenana Songa. Henri Hooft je došao do mene i rekao mi je da odradimo lakši sparing. Igrali smo se, puno smo se kretali i bivali smo dobri trening partneri jedan drugome. Ja sam bacio desni kick u tijelo, on je uhvatio moju nogu, povukao se natrag, a zatim ‘BOOM‘ u rebro. Ja sam se nasmijao i rekao sam mu kako mi je izbio zrak. Htio sam pojačati temp, ali Henri je rekao da se smirimo. Bilo je zabavno i to je sve.‘‘, rekao je Garry.

U nastavku razgovora s Helwanijem, Garry se osvrnuo na vještine kojima raspolažu on i Shavkat Rakhmonov. Irac je više nego uvjeren da ima prednost u borbi na nogama, ali ne skriva podređenost u drugim segmentima borbe.

‘‘Kad je u pitanju stojka, ja sam brži i tehnički profinjeniji. Talentiraniji sam od njega. Je li on sjajan? Je li neustrašiv? Apsolutno. Ali činjenica je da ja imam prednost u borbi na nogama. Ako pričamo o ‘grapplingu‘, on je definitivno imao prednost kad smo trenirali. Bio je daleko superiorniji ‘grappler‘. Govorim ‘bio‘, jer ja sam u Brazilu stavio fokus na to da postanem puno bolji u tom segmentu.‘‘, otkriva Garry.

Sve u svemu, vrlo iskreno i otvoreno priznanje Garryja, a pohvalno je da se mladi Irac želi izložiti najtežim mogućim izazovima. Njegov ‘‘mindset‘‘ na pravom je mjestu i Garry očito ne želi bježati od testova u kojima bi dobili odgovore na sva pitanja u vezi njegovih sposobnosti.

Kratku snimku njegovog sparinga s Rakhmonovim možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
05. srpanj 2024 11:30