UFC

Dana White nije siguran u sudbinu dvojice UFC legendi nakon prošlog vikenda: ‘Cijenim ih i poštujem‘

Anthony Smith

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Borilački sport često ima dvije strane medalje, ona malo tamnija je kada borci koji nisu dostigli puni potencijal krenu razmišljati o mirovini

Unatoč tome što su dali sve od sebe u hrabrim naporima, par MMA ikona doživio je poraze na UFC-u 303, ostavljajući Danu Whitea nesigurnim u vezi s njihovom budućnošću.

Uz sve što su žrtvovali - krv, znoj i suze - za sport koji toliko vole, čelni čovjek UFC-a odlučan je osigurati da njihov sljedeći korak bude pozitivan, bilo unutar oktogona ili izvan njega. U svojim zapanjujućim UFC karijerama, Cub Swanson i Anthony Smith riskirali su svoja tijela u potrazi za borilačkom veličinom, pružajući fanovima uspomene koje će trajati cijeli život.

Obdareni nepopustljivom voljom za pobjedom, iako nijedna od ovih sportskih veličina nije osvojila pojas, njihove brutalne borbe učvrstile su im mjesto u povijesnim knjigama. Swanson je bio u WEC-u/UFC-u nevjerojatnih 14 godina. Tijekom svog boravka na najvišoj razini MMA, dao je sve od sebe, osvojivši nevjerojatnih 14 WEC/UFC bonusa za borbu večeri i pruživši izvanredne nastupe protiv boraca poput Choi Doo-Hooa i Jeremyja Stephensa.

U međuvremenu, Smith je pokazao svoje srce u izobilju, jednom nastavljajući borbu nakon što je izgubio zube usred borbe. No, on nije bio samo borac - redovito je pokazivao svoje izvanredne vještine u velikim pobjedama nad Rashadom Evansom i Alexanderom Gustafssonom.

Nažalost, na UFC-u 303, obje legende nisu uspjele u svojim borbama, s time da je Swanson izgubio tijesnu odluku od Andrea Filija, dok su suci favorizirali Romana Dolidzea u borbi protiv popularnog poluteškaša Smitha. No, iako su obojica u teškoj situaciji, Dana White im je osigurao da imaju budućnost u sportu, bez obzira na kapacitet u kojem će to biti. Na press konferenciji nakon UFC-a 303, White je izjavio: "Ne znam što će Cub učiniti. Očigledno, Smith je već dio tima ovdje i radi ovdje; vidjet ćemo kako će se sve to odvijati. Svi su to ljudi koje zaista poštujemo i cijenimo, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi."

Bez obzira na sve, Swanson je izgledao dobro raspoložen, obraćajući se svojim pratiteljima na Instagramu.

Napisao je: "Hvala što ste dopustili jednom 40-godišnjem tati da vas pokušava zabaviti. Imao sam sjajan kamp i zabavnu borbu. Želim da sam učinio više i osvojio pobjedu, ali takav je život. Hvala mom timu."

Linker
05. srpanj 2024 00:02