UFC

Holly Holm ponovno u kavezu: Yana Kunitskaya čeka ju početkom iduće godine

Holly Holm

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon dvogodišnje pauze je poražena u petom mjesecu, a sad će tražiti povratak pobjedama

Nakon što je u petom mjesecu ove godine izgubila od Ketlen Vieire, Holly Holm ponovno se vraća u kavez. Bivša prvakinja će se početkom nadolazeće godine boriti protiv Yane Kunitskayje, a kako za sada stvari stoje, borba bi se trebala održati 25. ožujka (treći mjesec) u San Antoniu.

Tada još uvijek neporažena Holly je 2015. godine šokirala svijet i nokautirala veliki UFC-ov projekt Rondu Rousey, no tri poraza su nakon toga uslijedila tako da ni ‘‘hype‘‘ oko nje nije dugo potrajao. Gubila je od Mieshe Tate, Valentine Shevchenko i Germaine de Randamie, a nakon toga je nekako u pobjeda-poraz nizu.

Podijeljenom sudačkom odlukom je u petom mjesecu Holly izgubila nakon dvogodišnje pauze, a uskoro ju čeka Kunitskaya. Inače, 14-6 je Yanin profesionalni omjer te takošer dolazi iz poraza i to protiv Irene Aldane prije skoro godinu i pol dana, a u UFC-u je slavila četiri puta i poražena je tri puta.

Hoće li 41-godišnja Holly uspjeti ponovno se vratiti na pobjedničke staze, vidjet ćemo u trećem mjesecu. No svejedno je impresivno u četrdesetim godinama života biti u vrhu svoga sporta, a Glover Teixeira je još jedan primjer kako se to itekako može.

Što se same priredbe tiče, tek su dvije borbe zakazane od kojih je značajnija ona u srednjoj kategoriji između Chidija Njoukanija i Alberta Duraeva.

Linker
21. lipanj 2024 16:58