UFC

Dana White pružio podršku mladoj zvijezdi: ‘Vrijeme radi za nju, ona je zvijer!‘

Maycee Barber
 Screenshot
Maycee Barber mora odustati od svojih ambicija s kakvima je došla u UFC

Maycee Barber (8-2, 3-2 UFC) imala je 20 godina i dva mjeseca kad je u srpnju 2018. godine izborila ugovor s UFC-om putem "Contender Series" showa. Tim putem talentirana djevojka najavila je kako u UFC dolazi s jednim ciljem, postati najmlađa UFC prvakinja u povijesti, neovisno o kategoriji, odnosno s ciljem da nadmaši Jona Jonesa. "Bones" je prvak postao s 23 godine i 242 dana pa je njena ambicija izgledala realno. Još realnije izgledalo u listopadu 2019. godine, nakon što je slavila u svoja prva tri UFC nastupa.

Ipak, onda je došao poraz početkom prošle godine od Roxanne Modafferi, a proteklog vikenda i drugi u nizu, koji joj je nanijela Alexa Grasso. Maycee trenutno ima 22 godine i devet mjeseci, ali i potpuno drugačiju sliku ispred sebe. Onu gdje treba razmišljati o tome kako da popravi nedostatke, prije svega u boksačkoj tehnici i kondiciji, a onda tek o rezultatima koje bi mogla postići. Pozitivno za nju je to što ima podršku Dane Whitea, koji vjeruje da će ona ostaviti velike rezultate.

"Ona je zvijer. Jedna je od najambicioznijih i najčvršćih mladih žena koje sam ikad upoznao, tako da od nje očekujem samo velike stvari. Ona je još uvijek beba. Mlada je, ima sve vrijeme ispred sebe", rekao je predsjednik UFC-a nakon UFC 258 priredbe, time pruživši veliku podršku mladoj borkinji.

Smatra kako je njen veliki problem bio cilj koji si je zadala, bez da je mogla stvoriti realna sliku kakva ju konkurencija čeka u najvećoj promociji na svijetu.

"Znam da si je sama nabacila ogroman pritisak postati prvakinja mlađa nego što je Jon Jones bio kad je to uspio. Dobro je sebi postaviti neke ciljeve, no mlada je. Mislim kako će kroz vrijeme samo postajati sve bolja", dodao je par riječi podrške.

Barber se nakon borbe još uvijek nije javila, što ne treba čuditi, ako znamo koliko je najavljivala pobjedu i povratak na put prema ispunjenju cilja. No, kao što kaže White, talent je neupitan, preostaje joj samo rad.

Linker
20. rujan 2024 05:47