UFC

‘On te jednostavno uništi do te točke gdje ti priprema polugu i naručuje kavu u isto vrijeme‘

Khabib Nurmagomedov v Dustin Poirier

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
UFC prvak u velter kategoriji, Belal Muhammad, ispričao je događaj s jednog grappling treninga s Khabibom Nurmagomedovom

Belal Muhammad je izjavio da, ne samo da ga je Khabib Nurmagomedov ‘uništio‘ na jednom grappling treningu, nego da je Rus i naručio kavu dok ga je dominirao.

Dagestanski ‘‘Orao‘‘ se povukao iz sporta mješovitih borilačkih vještina 2020. godine nakon što je ostvario savršeni profesionalni omjer od 29-0.

Belal Muhammad je tijekom svoje karijere dokazao svoju kvalitetu i nedavno je dominirao nad Leonom Edwardsom te osvojio UFC naslov prvaka u velter kategoriji. Blagoslovljen nevjerojatnom izdržljivošću i odličnim hrvačkim vještinama, ‘‘Remember the Name‘‘ postao je noćna mora za protivnike unutar oktogona.

Međutim, unatoč svojim impresivnim grappling kvalitetama, Muhammad priznaje da je i dalje u potpunosti nemoćan kada trenira s umirovljenim Nurmagomedovom. Iako je povučen iz sporta, Dagestanac je i dalje nevjerojatan borac, sposoban aktualnim prvacima i zvijezdama današnjice zadavati ozbiljne probleme.

Prema UFC-ovom prvaku u kategoriji do 77 kilograma, Nurmagomedov dominira njihovim treninzima do te mjere da je jednom prilikom, dok su imali grappling sparing, uspio naručiti kavu.

U intervjuu kojeg je legendarni Demetrious Johnson objavio na svom YouTube kanalu, Muhammad je priznao:

‘‘Kad god se boriš s njim, to je na neki način sramotno. Nije ni ponizno, jer te jednostavno uništi do te točke da - on je na meni, priprema mi Kimuru (polugu na ruci), i istovremeno naručuje kavu od svog čovjeka izvan kaveza.‘‘

‘‘Gledam sebe i mislim si: ‘Brate, uskoro ću se boriti za titulu, a ovaj tip naručuje piće‘. Ali to me drži u razmišljanju da još uvijek imam puno toga za naučiti i puno na čemu moram raditi."

Linker
19. rujan 2024 18:43