UFC

UFC nakon samo dvije borbe otpisao veliku kickboxing zvijezdu - Saki se vraća u ring?

Gökhan Saki
 Screenshot (YouTube, GLORY)
Bivši Gloryjev prvak uskoro se vraća borbama i sportu koji ga je proslavio

Gökhan Saki navodno više nije član UFC-ovog rostera. Prema informacijama koje je prenijelo nekoliko različitih portala, uključujući FightMag, bivši Gloryjev prvak vraća se u ring, odnosno kickboxingu u kojem se i proslavio.

Saki je, podsjetimo, u svibnju 2017. otkrio da je potpisao ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom, a svoj UFC debi imao je u rujnu iste godine kada je krajem prve runde nokautirao Henriquea da Silvu.

Nakon pobjede nad brazilskim borcem, Gökhan je za svoj idući nastup u malim rukavicama čekao srpanj 2018. kada ga je na UFC-u 226 za manje od dvije minute zaustavio Khalil Rountree Jr.

Novi nastup trebao je imati u ožujku 2019. protiv Rusa Saparbeka Safarova, ali je zbog ozljede morao odustati od tog plana.

Do dana današnjeg nije dogovorio drugu borbu, a sad su se i pojavile informacije o raskidu suradnje s UFC-om.

Spomenimo i da se Saki u kickboxingu nije natjecao od travnja 2015. kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Sebastiana Ciobanua. Samo godinu dana ranije, osvojio je Gloryjev turnir i titulu u poluteškoj kategoriji, a to je postigao svladavši Nathana Corbetta i Tyronea Sponga.

Linker
19. rujan 2024 13:11