UFC

Dana White nakon UFC-a 307: ‘Suđenje je bilo užasno, osjećao sam se kao da sam na boksačkom meču u Irskoj‘

Dana White

 John Rivera/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Kritikama na račun pojedinih sudačkih odluka na priredbi u Salt Lake Cityju pridružio se i UFC-ov predsjednik

Po završetku UFC 307 priredbe u Salt Lake Cityju, u čijoj je glavnoj borbi večeri Alex Pereira tehničkim nokautom u četvrtoj rundi svladao Khalila Rountreeja Jr.-a i tako po treći put ove godine obranio poluteškaški naslov, ne stišavaju se reakcije na kontroverzne sudačke odluke.

Mnogi borci javno su izrazili svoje nezadovoljstvo sudačkim odlukama, poglavito u sunaslovnoj borbi večeri između Raquel Pennington i Julianne Peñe, odnosno u meču Joséa Alda i Maurija Bautiste. Podijeljenim su sudačkim odlukama slavili i Peña i Bautista, što je izazvalo brojne negativne reakcije borilačke zajednice, a svoje je mišljenje iznio i čelni čovjek UFC-a, Dana White.

"Večerašnje suđenje je bilo užasno", rekao je White okupljenim novinarima na medijskoj konferenciji održanoj nakon PPV priredbe u Delta Centru pa dodao: "Večeras sam se osjećao kao na boksačkom meču u Irskoj".

Referirajući se na borbu Alda i Bautiste, UFC-ov predsjednik komentirao je i potencijalnu prilagodbu pravila kojima bi se borce onemogućilo da odugovlače tijekom borbe, odnosno kojima bi se ograničila količina njihove neaktivnosti prije nego ih suci razdvoje u pojedinim situacijama.

"Uvijek mislim da bi suci trebali biti aktivniji po tom pitanju, 100 posto, pogotovo kada netko to radi da s ciljem odugovlačenja. Ako se ne pokušavaš boriti, kako ćeš pobijediti u borbi? Ako gledate pokušaje rušenja, što je gomilanjem takvih pokušaja. To je ludilo", rekao je White pa dodao: "Kada je sigurno da borac ne želi udarati već samo želi stajati uz ogradu, posao sudaca je da interveniraju. Kad vide da se to neprestano događa i da tip ne želi pobijediti borbu, onda ih moraju razdvajati".

Linker
06. listopad 2024 10:04