UFC

Alex Pereira po treći puta ove godine obranio je titulu u poluteškoj kategoriji! Rountree nakon meča izgledao neprepoznatljivo

 Alex Pereira 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Rountree je Pereiri pružio dobar otpor, no nakon meča je izgledao neprepoznatljivo od štete koju je primio od prvaka

Uvjerljivo najaktivniji UFC-ov prvak, Alex Pereira, večeras je imao svoj novi meč. Čak treći meč za titulu u razmaku od nekoliko mjeseci bio je večeras pred Pereirom, a po drugi puta pokušao je obraniti svoju titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Nezgodni Khalil Rountree Jr. bio je njegov protivnik, a borac je to za kojeg se nije očekivalo da će nekad naskoro napasti titulu.

Kako god, UFC je Rountreeja ipak upario s Pereirom, a ‘‘Poatan‘‘ je uoči meča prema kladionicama bio veliki favorit. Mnogi su spominjali činjenicu da Rountree uistinu udara jako te da je Pereira u opasnosti od njegovih udaraca, a kako je meč tekao, pročitat ćete ispod.

Napao je odmah Pereira s prvim sekundama borbe, dok je Rountree ostao miran i polako gradio svoje napade. Snažnim udarcima prijetio je Rountree, dosta široko, ali brzo gađao je Rountree prvaka, koji je vratio ‘‘low kickom‘‘. Kružio je Rountree oko Pereire koji ga je počeo dobro pogađati nogama. Eksplozivnim kombinacijama Khalil je išao na prvaka, no uvijek bi ostao kratak jer je Pereira imao previše prostora u centru kaveza.

Rountree je već jako teško disao nakon isteka prve runde. Pereira je počeo pritiskati i u drugoj, a Khalil je također na sličan način prijetio kao i u prvoj rundi. Dobar desni kroše pogodio je Rountree, no ne dovoljno snažan da uzdrma Pereiru. ‘‘Poatan‘‘ je pogodio dobar lijevi kroše, a ‘‘low kickovi‘‘ od strane Pereire počeli su imati sve veći efekt na izazivača. Rountree je krvario iz nosa, Pereira ga je pogađao, no Rountree je vraćao te bacio Pereiru na kratko u nokdaun u posljednjem dijelu runde. Međutim, Pereira se brzo oporavio. U posljednjim sekundama runde, Rountree je čisto pogodio Pereiru ‘‘high kickom‘‘!

Pereiru je kut između rundi upozorio da mora biti puno discipliniraniji u obrani, a nakon još snažnih udaraca od strane Rountreeja, Pereira je pokazao kako ih itekako osjeti. Puno kretanja, puno finti stavio je Rountree pred Pereiru u trećoj rundi, lijevim krošeima prijetio je prvaku koji je pak vraćao ‘‘low kickovima‘‘. Odlično koljeno pogodio je Pereira, Khalil je djelovao dosta umorno, no svejedno je još uvijek pružao odličnu borbu.

Nastavio je Pereira raditi ‘‘low kickovima‘‘ u četvrtoj rundi, a ovoga puta je i Rountree iste ‘‘kickove‘‘ i vraćao. Dobrim direktom Pereira je odlično pogodio izazivača, a zatim nastavio jako precizno pogađati Rountreeja sredinom runde. Ogromnu štetu pretrpio je Rountree, lice mu je izgledalo neprepoznatljivo. Krošeima je Pereira uzdrmao Khalila koji se povlačio na žicu, a Pereira je nastavio nemilosrdno udarati Rountreeja. Jedva je Khalil stajao na nogama, te unatoč tome što je izgledao poraženo, nije se želio predati. Pereira ga je pogodio s nekoliko udaraca u tijelo, nakon čega je Rountree pao.

Pereira nije imao lagan zadatak, no ovo mu je bila treća obrana titule u ovoj kalendarskoj godini. Treba čestitati i Rountreeju na otporu kojeg je pružio prvaku, no, Pereira je trenutno u naletu i jednostavno izgleda nezaustavljivo.

UFC 307 - Rezultati

Glavni dio

Alex Pereira def. Khalil Rountree via TKO (punches) – Round 4, 4:32 – za titulu u poluteškoj kategoriji

Julianna Peña def. Raquel Pennington via podijejenom odlukom sudaca (48-47, 47-48, 48-47) – za titulu u bantam kategoriji

Mario Bautista def. Jose Aldo via podijejenom odlukom sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Roman Dolidze def. Kevin Holland via TKO (5:00) (ozljeda rebra)

Kayla Harrison def. Ketlen Vieira via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 29-28)

Preliminarni dio

Joaquin Buckley def. Stephen Thompson via third-round TKO (R3, 2:17)

Iasmin Lucindo def. Marina Rodriguez via podijejenom odlukom sudaca (29-28 x2, 28-29)

Alexander Hernandez def. Austin Hubbard via podijejenom odlukom sudaca (27-30, 29-28 x2)

Cesar Almeida def. Ihor Potieria via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3)

Ryan Spann def. Ovince Saint Preux via sub (guillotine) (R1, 1:35)

Tecia Pennington def. Carla Esparza via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x2, 30-27)

Court McGee def. Tim Means via sub (RNC) (R1, 3:19)

Linker
06. listopad 2024 07:27