UFC

Covington o pobjedi Usmana protiv Burnsa: ‘On je nazadovao, spreman je biti nokautiran!‘

Kamaru Usman i Colby Covington
 screenshot (YouTube, UFC)
Colby Covington i dalje je borac koji je Kamarua Usmana stavio na najteži ispit

Nije dobro za Kamarua Usmana izgledala prva runda borbe protiv Gilberta Burnsa. Prvak se našao u problemima i činilo se da bi glavna borba UFC 258 priredbe mogla rezultirati iznenađenjem. No, Burns nije uspio iskoristiti priliku, nakon čega je Usman u drugoj rundi preuzeo kontrolu nad borbom, a u trećoj je istu i završio. Prošao je tako još jedan ispit s kakvim se do sada nije susreo te je došao do svoje 13. pobjede u jednako toliko nastupa unutar UFC-ovog Octagona.

I dalje je Colby Covington onaj koji ga je stavio na najteži ispit i protiv koga je morao pokazati više. Tu borbu s kraja 2019. godine Usman je pobijedio prekidom krajem pete runde, u situaciji gdje je nakon četiri runde bilo izjednačeno. Zbog svega toga je uvijek zanimljivo čuti kako novi Usmanov nastup komentira upravo Colby, koji još uvijek smatra kako je u toj borbi zakinut za pobjedu te traži revanš.

"Meni se čini kako je taj tip spreman biti nokautiran u idućoj borbi, a ja želim biti onaj tko će to napraviti. Izgleda kao da mu je brada malo popustita. Dilbert je prerasli patuljak, borac lake kategorije kojeg su nokautirali borci lake kategorije. Borac je to koji nema apsolutno ništa i onda ga on pogodi, ugrozi i gotovo završi u prvoj rundi? Imaš sreće što je on napravio glupost i legao na tebe pet minuta dok se nisi oporavio. Osim toga, nisam vidio ništa posebno. Vidio sam borca koji je izgledao lošije nego prije. Promijenio je kamp i izgleda kao drugačiji borac, no u lošem smislu. Kao da je prestao napredovati. Izgleda kao tip kojeg sam spreman razotkriti svijetu i pokazati im je što je Colby Chaos Covington 2.0", prokomentirao je Colby borbu tijekom gostovanja kod svog najdražeg medija, Submission Radija.

Situacija nakon četiri runde njihove prve runde (možete ju pogledati na dnu teksta) bila je takva da je jedan sudac bodovao 3:1 u korist Usmana, drugi je imao isti rezultat u korist Colbyja, dok je treći sudac smatrao kako je svaki dobio po dvije runde. Znači, posljednja runda bila je presudna, a u njoj je Usman poslao izazivača na pod, gdje je nedugo nakon toga došlo do sudačkog prekida. Sudac Marc Goddard je zbog svoje reakcije dugo vremena slušao žestoke uvrede od strane Covingtona, koji smatra kako mu je time oduzeta pobjeda. Unatoč tome što je teško i pretpostaviti na koji bi on način, u preostalom vremenu, preokrenuo petu rundu koju je i prije "knockdowna" gubio.

"Marty Fakenewsman je imao sreće kad smo se prvi put borili. Vodio sam ga 3:1 u rundama. Idući put kad se budemo borili se prije borbe neću otrovati hranom. U borbi on neće imati Marca Goddarda da ga spasi u trenucima kad ga pogodim u jetru, a on tvrdi da sam ga pogodio u međunožje. To je promijenio cijelu borbu i nevjerojatno utjecalo na nju. Imao je još nekoliko stanki u borbi, kad je hvatao zrak. Osim toga, borba je prerano prekinuta. Vodio sam 3:1 i želim taj revanš protiv Martyja. Jorge 'Street Judas' Masvidal se povukao iz turnira, ostali smo samo Marty i ja na vrhu", dodao je Colby, koji je isto tako odbio ideju borbe protiv Leona Edwardsa.

Usmana revanš trenutno ne zanima, što je lako zaključiti i po prozivci Jorgea Masvidala.

"Meni je to urnebesno, on je zapravo velika kukavica. Da sam ja pobijedio na način kao on, odmah bih tražio da ponovimo. On zna da me nije pobijedio, to znaju fanovi koji su bili u dvorani, kao i svi na svijetu. Prekid je bio sranje, zapravo cijela borba je bila sranje. Puno toga još niste vidjeli. Ta borba je nedovršeni posao. On zna što je najteži posao za njega, a to sam ja. Zbog toga on gleda prema Masvidalu, prema lakoj zaradi, jer zna da je ovaj ispran. Ta borba će svaki put završiti na isti način", uvjeren je Colby, koji je u 2020. godini nastupio jednom. Bila je to borba u kojoj je uvjerljivo savladao Tyrona Woodleya, nakon čega se ponovno našao na prvom mjestu ljestvice izazivača velter kategorije. No, prema svemu sudeći mu to još uvijek nije dovoljno za osigurati borbu koju najviše želi.

Linker
29. travanj 2024 02:53