UFC

Chimaev želi trenirati s Whittakerom, Robert mu odgovorio: ‘Možemo zajedno ići u lov na loše dečke‘

Khamzat Chimaev i Robert Whittaker

 Screenshot (youtube, Ufc)
Čini se kako Khamzat Chimaev sklapa novo prijateljstvo u srednjoj kategoriji

Gotovo da nema vrhunskog borca pri vrhu velter i srednje kategorije kojeg Khamzat Chimaev barem jedanput do sada nije prozvao. Israel Adesanya, Alex Pereira, Colby Covington, Kamaru Usman, Leon Edwards, sve su to borci koje je Chimaev prozivao, ali jedno ime uvijek bi ostalo van njegovih prozivki.

Radi se o Robertu Whittakeru, drugom najboljem borcu srednje kategorije na svijetu. Whittaker je bolji od apsolutno svih izazivača unutar srednje kategorije, ali Israel Adesanya nerješiva mu je enigma. Nije sramota biti lošiji od borca kao što je Izzy, a niti sam Whittaker ne odustaje od želje da jednom ipak porazi i Adesanyu.

Upravo Whittaker mogao bi se naći na putu Khamzata Chimaeva onda kada čečensko-švedski borac odluči krenuti u pohod na vrh te kategorije. Ipak, čini se kako bi se Chimaev radije borio s nekim drugim borcima.

Naime, nakon pobjede Chimaeva nad Kevinom Hollandom proteklog vikenda, Khamzat je na upit novinara o sljedećem potencijalnom protivniku dobio pitanje i o Robertu Whittakeru. Chimaev je objasnio kako bi radije trenirao s ‘‘Reaperom‘‘.

‘‘Sviđa mi se taj tip, a ja se ne želim boriti s dobričinama. Meni trebaju zli tipovi, želim se boriti s lošim dečkima, znate? Ne želim da mi bude žao nakon borbe. Htio bih trenirati s Whittakerom. On je jedan od najboljih na svijetu. Gledao sam njegovu borbu (protiv Vettorija). Veliki sam fan i stoga sve gledam. Gledam i kako trenira. Mnogi tipovi žele se boriti protiv mene, a Robert nikada nije rekao ništa loše o meni. Puno tipova pričaju loše stvari o meni. Njima ću otkinuti glave.‘‘, pojasnio je ‘‘Borz‘‘ svoj stav o Whittakeru.

Brzo su Khamzatovi komentari došli i do samog Whittakera koji je gostujući za Sirius XM odgovorio na gore citirane Khamzatove izjave.

‘‘Čuo sam što je Khamzat rekao o tome da se želi boriti s lošim dečkima i mogu stati iza toga. Ako želi zajedno trenirati, ja također želim zajedno trenirati. Možemo otići u zajednički lov na zlikovce. Mislim da bi to bilo jako zabavno i mnogima bi napravili velike probleme.‘‘, rekao je Rob, a zatim je otkrio s kojim borcima bi rado upario Khamzata Chimaeva.

‘‘Teško, ali stilski mislim da bi on pobijedio većinu tipova u kategoriji. Zapravo bih ga rado gledao protiv Alexa Pereire. Mislim da je to sjajan meč za Chimaeva, a otvorilo bi nam oči oko toga što Pereira zapravo može. Volio bih vidjeti i Chimaeva protiv Israela, jer stilski gledano, tako je puno varijabli koje tu borbu čine zanimljivom. A uz sve to, imam priliku nagovoriti svog prijatelja Chimeva da se bori s dvojicom tipova koje ja želim prebiti.‘‘, dodao je Whittaker.

Čini se kako je Khamzat pronašao još jednog prijatelja u srednjoj kategoriji, nakon što je već neko vrijeme u jako dobrim odnosima s Darrenom Tillom. Teško je ipak očekivati da će ova dvojica zajedno trenirati. Whittaker svoje treninge odrađuje u Australiji, dok Chimaev trenira u Švedskoj. Pitanje je želi li netko od njih pristati na tako veliku promjenu.

Linker
05. srpanj 2024 08:40