UFC

Sean O‘Malley: ‘Chimaev je varao s ručnikom i prije borbe protiv Burnsa, mora ići u srednju‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Nije mu jasno zašto ne želi ići u srednju kategoriju jer ima i veličinu i vještinu

UFC 279 mnogima će ostati u sjećanju kao event prije kojeg je došlo do zamjene parova na ‘cardu‘ samo dan prije eventa, a razlog je Khamzat Chimaev i njegovo prekoračenje dozvoljene težine za nevjerojatnih 3.5 kg, no s obzirom da je zbog toga priredba ispala i bolja nego što je originalno trebala biti, mnogi su počeli izražavati sumnje da je sve bilo namješteno.

Bilo to planirano ili ne, postavilo se veliko pitanje oko budućnosti Khamzata Chimaeva. Mnogi su ga pozvali da digne kategoriju i ode u srednju, a to je potvrdio i njegov trener koji je neposredno nakon priredbe rekao da će Khamzat sljedećih nekoliko borbi sigurno odraditi u srednjoj kategoriji.

Čak i Sean O‘Malley smatra kako Chimaev jednostavno mora ići u kategoriju iznad, a rekao je da je varao i prije borbe s Burnsom:

‘‘Želim ga vidjeti u srednjoj kategoriji jer čak i kad se borio protiv Gilberta Burnsa napravio je ono s ručnikom, izgubio pet ‘pounda‘. Kad je Khamzat Chimaev zadnji put uistinu skinuo na 77 kilograma? Sigurno ne u posljednje dvije borbe tako da više od godinu dana sigurno‘‘, prenosi MMA Fighting.

‘‘Želim gledati njegovu sljedeću borbu jer sam znatiželjan protiv koga će biti. Ne može biti Covington, Chimaev ne može skinuti na 77. Ne vidim ga u velteru, a ne vjerujem ni da će UFC dogovoriti borbu u toj kategoriji. No, ne čini mi se kao da on želi ići u srednju, što me iznenađuje jer je je**no ogroman i odličan borac. Mora imati samopouzdanja, nisam siguran da se želi tamo boriti jer su veliki dečki tamo‘‘, zaključio je O‘Malley.

Linker
05. srpanj 2024 06:23