UFC

Bobby Green: ‘Paddy Pimblett uopće nije loš borac, problem je što ne želi začepiti‘

Paddy Pimblett

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Iskusni Green smatra kako ga čeka poprilično nezgodan test u na UFC-ovom eventu u Manchesteru

Najteži ispit u dosadašnjoj MMA karijeri čeka Paddyja Pimbletta krajem sedmog mjeseca ove godine. Talentirani borac iz grada na rijeci Mersey borit će se protiv prekaljenog veterana Bobbyja Greena, borca koji trenutno drži 15. mjesto u poretku izazivača unutar lake kategorije.

Porazi li Greena, Paddy će po prvi puta u karijeri izboriti mjesto unutar top 15 u UFC-ovoj lakoj kategoriji i dodatno će se primaknuti samoj eliti kategorije do 70 kilograma. Neće mu biti lako, a s time se slažu i bookmakeri koji su postavili početne koeficijente za taj meč.

Od 1,50 do 1,60 kreću se koeficijenti na pobjedu Greena, dok koeficijenti na pobjedu Pimbletta variraju od 2,45 do 2,60 prema stranim kladionicama. Pimblett dakle u meč ulazi kao autsajder, iako će nastupati u svojoj državi pred pregršt domaćih navijača koji će potegnuti od Liverpoola do Manchestera.

Brojni fanovi također su složni da je Pimblett veliki autsajder u ovoj borbi. Unatoč dobrim rezultatima u UFC-u, još uvijek postoji oblak sumnje nad vještinama Paddyja Pimbletta. U očima mnogih, on je borac kojeg UFC pažljivo gradi i štiti od konkurencije koja ga može ugroziti, ali Bobby Green trebao bi biti taj koji će ugasiti ‘‘hype‘‘. No, Bobby Green ne smatra Pimbletta tako lakim zalogajem.

‘‘On je dobar, nije uopće loš borac. Problem je što ne želi začepiti. Ušuti, nasmij se, budi taj glupi dečko s tom glupom frizurom koji pleše i biva sretan. On ima onaj svoj glupi ples, znate? Pustite ga da pleše i bude sretan.‘‘, započeo je Green u MMA Houru, a zatim se osvrnuo na trenutak u kojem je Pimblett navukao na sebe bijes mnogih.

‘‘Kad je počeo pričati gluposti nakon meča s Jaredom Gordonom, to je navuklo sav bijes na njega. Začepi, Paddy. Ne samo da je pričao, nego je i preuveličavao. Govorio je kako je prebio tog tipa, ali svi vide da je izgubio taj meč. On nije ponizan, ali ovaj meč učinit će ga poniznim.‘‘, poručuje samouvjereni Green.

Dva mjeseca dijele nas od njihovog obračuna i nema sumnje kako će ovo biti jedan od najinteresantnijih mečeva na bogatom ‘‘cardu‘‘ UFC 304 eventa. Konačno ćemo saznati je li Pimblett uistinu ‘‘hype‘‘ kojeg UFC pažljivo gradi ili ipak zaslužuje svu pažnju koju uživa.

Linker
26. svibanj 2024 13:23