UFC

Daniel Cormier smatra da Dustin Poirier gadno griješi kada priča o jednoj stvari u javnosti: ‘Mrzim to čuti‘

Daniel Cormier ulazak u Hall of Fame

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Cormier je na svom YouTube kanalu dao zanimljiv osvrt na sami narativ kojeg Poirier aktivno promovira u vezi svoje budućnosti

Daniel Cormier smatra da Dustin Poirier možda čini pogrešku razmišljajući o povlačenju prije svoje nadolazeće borbe za naslov protiv Islama Makhacheva na UFC-u 302. Cormier, član UFC Kuće slavnih, vjeruje da razgovor o umirovljenju može odvratiti pozornost od zadatka i spriječiti Poiriera (30-8 MMA, 22-7 UFC) da bude najbolja verzija sebe u oktogonu protiv Makhacheva (25-1 MMA, 14-1 UFC) 1. lipnja u Newarku.

"Iznimno mi smeta kada sportaši razmišljaju o kraju karijere dok su još aktivni. To je nešto što sam i sam radio i sada se gotovo osuđujem zbog toga," rekao je Cormier u videu na svom YouTube kanalu. "Mislim da razmišljanje o umirovljenju može biti distrakcija koja može spriječiti Poiriera da postigne svoj cilj i postane neosporni prvak u UFC-u."

Poirier je nedavno izjavio da će nokautirati Makhacheva, ali Cormier vjeruje da razgovor o umirovljenju prije borbe može biti ometajući faktor.

"Počeo sam gledati prema vremenu kada više neću morati razmišljati o skidanju kilograma i svim tim stvarima. Život nakon borbi su odmori, plaže i uživanje. Ne volim kada borci stalno spominju ‘moju posljednju priliku‘ ili ‘moj posljednji ples‘. Ako imaš želju za borbom, moraš biti potpuno usredotočen na borbu i ne razmišljati o tome što slijedi poslije," dodao je Cormier.

Cormier smatra da Poirier riskira fokusiranost na najvažniji zadatak - postizanje neosporne titule. Iako je Cormier uživao u životu nakon karijere, vjeruje da razmišljanje o umirovljenju prije borbe može spriječiti Poiriera da ostvari svoj krajnji cilj.

Dustin Poirier, koji je postao poznat po svojoj izdržljivosti i borbenom duhu, već je dva puta imao priliku postati prvak u UFC-u. No, unatoč svim naporima, još uvijek nije osvojio neosporni naslov. Cormier, koji je prošao kroz sličnu situaciju, savjetuje Poiriera da se usredotoči na borbu i izbjegne razmišljanje o umirovljenju, kako bi mogao postići svoj krajnji cilj.

Dok je Cormier uživao u životu nakon borbi, uključujući odmore i uživanje u životu, smatra da razmišljanje o umirovljenju prije borbe može biti ometajući faktor. Savjetuje Poirieru da se usredotoči na sadašnjost i da ne razmišlja o budućnosti dok se bori za naslov.

Linker
15. lipanj 2024 09:11