UFC

Beneil Dariush otkrio tri potencijalna protivnika: ‘Neću tratiti talente i čekati godinu i pol na borbu‘

Beneil Dariush 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rekao da želi osvojiti pojas, ali da može i bez njega

Odličan je nastup imao Beneil Dariush na UFC 280 priredbi prije nešto manje od deset dana, a na njoj je pobijedio bivšeg dvostrukog KSW-ovog prvaka Mateusza Gamrota jednoglasnom sudačkom odlukom. Nakon tri runde odlične akcije Dariushova ruka je bila podignuta, a tom pobjedom je skočio za čak dva mjesta na službenoj rang ljestvici te je sada četvrti.

Iako je Dariush postao miljenik fanova te mnogi zagovaraju da bi upravo on trebao biti sljedeći izazivač, to se za sad vjerojatno neće dogoditi. Iako je svojim rezultatima to nedvojbeno zaslužio, realnost je da će Makhachev prvi puta pojas braniti protiv Alexandera Volkanovskog te je zbog toga Dariush ponovno prisiljen čekati svoju priliku.

No, on ne namjerava sljedećih godinu dana biti neaktivan, naprotiv. U nedavnom intervjuu za Morning Kombat Dariush je naveo tri moguća protivnika za sljedeći meč:

‘‘Vjerujem da su mi sljedeće opcije pobjednik između Poiriera i Chandlera, Charles Oliveira ili Rafael Fiziev. To su te tri opcije, sve su to odlični borci samo moramo vidjeti što slijedi‘‘, nabrojao je Dariush.

‘‘Ne želim samo sjediti i čekati sljedećih osam, devet mjeseci, ili čak godinu ili godinu i pol. Volim se boriti, samo to želim. Nećete moći sakriti pojas od mene, on me svakako ne bi učinio posebnim. Ja znam tko sam, znam koliko vrijedim i znam zašto me je Bog stvorio. Pojas se cool, htio bih ga uzeti, ali najbitnije mi je da ne tratim talente tako da želim u kavez što je prije moguće‘‘, zaključio je.

Nadamo se kako će ovaj odlični borac dočekati svoju priliku da napadne pojas. Trenutno je u nizu od osam pobjeda, a za poraz ne zna još od početka 2018. godine.

Linker
09. travanj 2024 01:02