UFC

Belal Muhammad o treningu i borbama tokom ramazanskog posta: ‘Svaki put kada sam to radio, bio sam mentalno jači‘

Belal Muhammad

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Belal još uvijek nema službeno ugovoren meč protiv Leona Edwardsa za titulu u velter kategoriji, iako bi, prema svemu sudeći, upravo on trebao biti sljedeći

Jedan od rijetkih boraca islamske vjeroispovijesti koji se priprema i bori tokom ramazanskog posta jest upravo Belal Muhammad. Trenirati i boriti se u tom razdoblju zasigurno je jako teško, no Belal je to činio već i prije te izgleda kao da to ne utječe previše na njega. Ove godine taj period traje od 10. ožujka do 9. travnja.

Iako fizički nije lagano, Muhammad je rekao kako mu upravo to daje veliku mentalnu snagu. Post ga je zahvatio i prije meča protiv Gilberta Burnsa, a rekao je kako se osjeća kao puno bolji čovjek kada se bori tokom ramazanskog posta:

‘‘Mislim da sam tada bolja verzija sebe kao ljudsko biće, kao osoba, kao musliman. Kada sam u pravom stanju uma i kada sam miran, upravo tada sam najbolji. Tijekom ramazana, tada sam najbolji. Svaki trening kamp, svaka borba koju sam radio u tom periodu – čak i jedan tjedan prije borbe s Gilbertom Burnsom – dobijem mentalnu snagu koju ponesem u kavez‘‘, rekao je Muhammad za MMA Junkie pa nastavio:

‘‘Mir koji imam cijeli tjedan daje jedan potpuno drugačiji osjećaj. Nemam stres oko borbe. Dajem svoje vrijeme, energiju i duh Bogu taj cijeli mjesec, tako da ne moram sjediti i stresirati se oko stvari oko kojih ne trebam. Mislim da me to čini puno boljim‘‘.

Belal još uvijek nema službeno ugovoren meč protiv Leona Edwardsa za titulu u velter kategoriji, iako bi, prema svemu sudeći, upravo on trebao biti sljedeći. Hoće li doći do nekih promjena u planovima ili će Dana ipak održati svoju riječ, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
27. travanj 2024 09:37