UFC

Belal Muhammad o potencijalnom revanšu s Edwardsom: ‘Bit će to najgora noć u njegovom životu‘

Belal Muhammad

 Screenshot/Instagram (Belal Muhammad)
Američki borac palestinskog podrijetla siguran je da će aktualnom prvaku uzeti pojas ako dođe do meča

Belal Muhammad neporažen je u posljednjih 10 borbi, pri čemu je upisao devet pobjeda i jedan "no contest". S Leonom Edwardsom borio se sredinom ožujka 2021., a borba je proglašena kao "NC" nakon nehotičnog uboda u oko od strane "Rockyja". Danas, gotovo tri godine kasnije, Muhammad, kao drugoplasirani borac UFC-ove velter kategorije, slovi za jednog od najizglednijih sljedećih protivnika za aktualnog prvaka, a ako do revanša doista dođe, američki borac palestinskog podrijetla uvjeren je kako će Edwardsu oduzeti pojas.

"Iskreno, mislim da ću potaknuti ljude da shvati koliko sam zapravo dobar. Napredovao sam u odnosu na prvu borbu s Edwardsom na svim razinama. Boreći se s Demianom Maiom, unaprijedio sam svoj ‘grappling‘, boreći se s Vincenteom Luqueom, unaprijedio sam ‘striking‘, a protiv Seana Bradyja i Gilberta Burnsa napredovao sam u mentalnom smislu", rekao je Muhammad za MMA Fighting, pa nastavio:

"Da smo se Leon i ja borili na UFC-u 296, dominirao bih njime i završio ga, baš kao što ću to i učiniti i kada dođe do naše borbe. Ja sam najdominantniji borac u diviziji, a kada dobijem svoju priliku, Dana White i svi u UFC-u će to shvatiti i početi razmišljati na način: ‘Moramo gurati ovog tipa, on je čudovište i zvijer‘".

S tri godine odmaka, i pet uzastopnih pobjeda koje je nanizao nakon posljednjeg meča s Edwardsom, Muhammad tvrdi da se nalazi u momentumu koji će ga dovesti do trona UFC-ove velter kategorije.

"Svakom borbom i svakim kampom ja samo rastem. Dat će mi punih 12 ili 14 tjedana da se borim protiv Edwardsa? Bit će to najgora noć u njegovom životu", zaključio je "Remember the Name".

Linker
27. travanj 2024 14:37