UFC

Mario Bautista porazio je legendarnog Josea Alda: Publika je negodovala dobar dio meča, zviždali mu i tokom intervjua

Jose Aldo

 Foto Arena LTDA/Alamy/Alamy/Profimedia
Dobro je izgledao legendarni ‘‘Kralj Rija‘‘, no Bautista je ipak slavio podijeljenom sudačkom odlukom

Nekada na ljeto prošle godine, Jose Aldo najavio je povlačenje iz MMA sporta, kako bi se još okušao u profesionalnom boksu i prije konačne mirovine zaradio još neki novac. ‘‘UFC će uvijek biti njegova kuća‘‘, konstantno je govorio Dana White, tako da se brazilska legenda ipak vratila u petom mjesecu ove godine.

Tom prilikom Aldo je izgledao fenomenalno, te je dominantno slavio protiv Jonathana Martineza. Noćašnji Aldov protivnik bio je Mario Bautista, borac koji je u meč ušao s nizom od šest pobjeda, a za poraz ne zna od 2021. godine. Aldo je dobio epitet neuništivosti, a kako je večeras prošao, pročitajte u nastavku.

Krenuo je Bautista agresivno od prve sekunde meča. ‘‘Low kickovima‘‘ i visokim tempom nastojao je zaprijetiti bivšem prvaku, a borba je vrlo brzo došla na žicu. Bautista je bio u gornjoj poziciji, dok je Aldo bio miran i branio rušenje. Borci su se razdvojili, a sada je i Aldo počeo pogađati ‘‘low kickove‘‘. Bautista je nametnuo vrlo visok tempo borbe, a plan mu je očigledno bio odvesti borbu u parter. To mu nije uspjelo, a krajem runde je i Aldo konačno pustio ruke.

Bautista je nastavio raditi i u drugoj rundi, a Aldo mu je nečim uspio nanijeti dosta veliku posjekotinu kod oka. Odlične udarce počeo je Aldo pogađati, branio je pokušaje rušenja, a odličnim udarcima nanosio je štetu Bautisti. Bautista je krenuo po rušenje, no na kraju je samo doveo Alda do žice. Sudac ih je upozoravao zbog neaktivnosti, nakon čega su se razdvojili i izmjenjivali odlične udarce na nogama. Bautista je ponovno borbu odveo na žicu, no učiniti nije uspio ništa.

Visokim intenzitetom krenuli su i u posljednju rundu, a obojica su uspjeli pogoditi poneki dobar udarac. Pritiskao je Bautista, ponovno je pokušao srušiti Alda, no dobio je samo klinč uz kavez. Trudio se Bautista, pokušavao je doći do tog rušenja, no sudac ih je razdvojio zbog neaktivnosti. Bautista je odmah vratio borbu gdje je i bila, a publika je negodovala. Oslobodio je Aldo, pogodio nekoliko dobrih udaraca, no, očito je Bautisti bilo ugodno na žici gdje se odmah vratio.

Pobjedu je odnio Mario Bautista podijeljenom odlukom sudaca, a Aldo je kavez napustio vidno razočaran. Tokom intervjua publika mu je zviždala, što samo pokazuje da su očekivali više od tog meča.

Linker
06. listopad 2024 07:28