Regija

Vaso Bakočević na FNC 17 spektaklu lovit će svoju petu ‘bare knuckle‘ pobjedu! Evo tko će mu biti protivnik

Vaso Bakočević

 Screenshot/Instagram (Vaso Bakočević)
Bit će ovo drugi okršaj golim šakama pod okriljem FNC-a nakon premijere Jurišića i Nascimenta

Točno 16 dana dijeli nas od spektakularne FNC 17 priredbe za koju već sada možemo reći da će, s obzirom na fantastični "fight card" i ogromni interes javnosti, nepovratno promijeniti krvnu sliku regionalnog borilačkog sporta te dodatno učvrstiti poziciju i status FNC-a kao najjače MMA promocije u jugoistočnoj Europi. Ovoga tjedna beogradski "event" poprimio je svoje konačne obrise, a svojevrsnu "točku na i" predstavlja objava "bare knuckle" meča između Vase Bakočevića i Alexandrea Ribeira.

Popularni "Psihopat", koji ovih dana sudjeluje u snimanju "Fight of Nationsa", FNC-ova "reality showa" čije emitiranje kreće u srpnju i u kojem će suprotstavljene timove predvoditi upravo on i Filip Pejić (a onda se i međusobno obračunati u finalu na priredbi u Puli 7. rujna), definitivno se pronašao u boksu bez rukavica. Krajem listopada 2020. godine odradio je svoj "bare knuckle" debi i pobijedio Dariusza Rutkiewicza, a onda slavio i u mečevima protiv Bojana Kosnedara i Luke Zebeca, da bi početkom ove godine potpisao za BKFC. U svom prvom nastupu pod okriljem BKFC-a Vaso je, na priredbi u Sofiji, svladao Ramadana Noumana i nastavio svoj savršeni "bare knuckle" niz (4-0).

Bakočević će na FNC 17 priredbi u borbi golim šakama odmjeriti snage s uvodno spomenutim Ribeirom, 31-godišnjim Brazilcem koji je, baš kao i Vaso, po vokaciji MMA borac. Ribeiro je u MMA karijeri odradio 35 profesionalnih mečeva te upisao 21 pobjedu, 12 poraza i dva neriješena ishoda. Posljednji MMA meč odradio je krajem ožujka ove godine kada je, na Open Extreme Manaus 6 priredbi, nokautirao sunarodnjaka Jordana Rochu u drugoj rundi, a u beogradskoj Areni upisati će svoj "bare knuckle" debi.

Podsjetimo, premijerni "bare knuckle" meč pod okriljem najveće regionalne borilačke organizacije održan je na FNC 15 priredbi u Ljubljani, kada su šake ukrstili Uroš Jurišić i Joelson Nascimento. Slovenski i brazilski borac isporučili su vrhunski meč prepun akcije, a koji je, nakon pet rundi rata, ipak otišao na stranu domaćeg predstavnika. Letvica je, dakle, postavljena poprilično visoko, no ne sumnjamo da će Bakočević i Ribeiro nastaviti u istom, ako ne i još intenzivnijem, tonu,

Linker
22. lipanj 2024 12:36